Index / Gezondheid / Levensverwachting van de ziekte van Parkinson Patiënten

Share This Post

Gezondheid

Levensverwachting van de ziekte van Parkinson Patiënten

Van de 1 miljoen Amerikanen die met de ziekte van Parkinson te leven, acteur Michael J. Fox en bokser Muhammad Ali zijn waarschijnlijk de meest bekende. De ziekte van Parkinson (PD) is een aandoening die vooral verstoort motor control (beweging), maa

Advertisement

Van de 1 miljoen Amerikanen die met de ziekte van Parkinson te leven, acteur Michael J. Fox en bokser Muhammad Ali zijn waarschijnlijk de meest bekende. De ziekte van Parkinson (PD) is een aandoening die vooral verstoort motor control (beweging), maar kan ook problemen met spraak, automatische gebaren, evenwicht en mentale scherpte veroorzaken. PD is chronisch en progressief, en hoewel er medische behandelingen, is er geen remedie op dit moment. Medische behandeling en veranderingen in levensstijl kunnen helpen mensen met PD hun symptomen te beheren en de kwaliteit van leven te verhogen.

Levensverwachting

Met de juiste diagnose en de moderne medische behandeling kan Parkinson-patiënten verwachten een normale levensduur wonen. Hoewel Parkinson alleen is niet fataal, kan dat leiden tot of bijdragen aan andere voorwaarden die de levensduur van een persoon kan verkorten. Een patiënt die heeft geworsteld met Parkinson voor vele jaren kunnen lijden geestelijke en lichamelijke handicaps die het moeilijker maken om te profiteren van levensverlengende behandelingen.

symptomen

De eerste tekenen van de ziekte van Parkinson is gewoonlijk een tremor aan één zijde van het lichaam, vaak gedrag bekend als "pill-rolling" waar de duim en wijsvinger elkaar wrijven. Deze tremor kan mild tot ernstig zijn en bijna altijd uitstrekt naar de andere zijde van het lichaam. Parkinson-patiënten hebben ook moeite met het initiëren van beweging. Hun voeten kan gelijmde blijven op de grond bij een poging om te lopen, en zij kunnen verliezen ongerichte bewegingen zoals gebaren tijdens het praten, knipperen, of zwaaien van de armen tijdens het lopen. In de latere stadia, kunnen sommige patiënten een evenwichtsverlies ervaren en 10 procent tot 15 procent kan dementie. Parkinson kan ook van invloed op het vermogen om duidelijk te spreken, waardoor mensen te morren, pauze voordat een woord te zeggen of te herhalen woorden. Geen van deze symptomen korten levensduur in zichzelf, hoewel die dementie ervaren vaak een groter risico voor een slechte gezondheid en een lagere kwaliteit van leven.

Oorzaken

De oorzaken van de ziekte van Parkinson zijn niet volledig begrepen. Sommige onderzoekers speculeren dat genetische factoren, misschien een gemuteerd gen of milieu-toxines kunnen zijn in gebreke is gebleven. Echter, de medische gemeenschap doet het eens over wat de oorzaken van de symptomen van Parkinson --- het onvermogen om te produceren of te gebruiken dopamine, een neurotransmitter. Dopamine is een chemische boodschapper in je hersenen dat je spieren vertelt om te bewegen. Als uw dopamine productie of receptie defect is, zul je moeite hebben initiëren beweging, evenals het controleren van een aantal bewegingen. Wat er precies is het creëren van dopamine daling of incorrect gebruik bij mensen met PD is niet zeker. Net als bij andere neurologische aandoeningen (zoals Cerebral Palsy) dat vrijwillige beweging beïnvloeden, Parkinson op zichzelf niet beperken levensduur, tenzij andere voorwaarden aanwezig zijn.

Risicofactoren

Geslacht, erfelijkheid, leeftijd en blootstelling aan milieu-toxines spelen allemaal een rol in uw risico op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson. Mannen zijn vaker dan vrouwen aan PD ontwikkelen. Deze ziekte komt meestal op middelbare leeftijd en een toename van de kans als je ouder wordt, maar wel van invloed op jonge volwassenen. Het hebben van een PD patiënt in uw familie medische geschiedenis vergroot uw kansen tot op zekere hoogte, zo heeft zijn vaak blootgesteld aan chemische gifstoffen. Kortom, de kans op de ziekte van Parkinson is minder dan 5 procent.

Behandeling

Hoewel medische behandeling ziekte van Parkinson niet genezen of verlengen levensduur snel toeneemt, kan het beheer van de symptomen en levenskwaliteit verhogen. Farmaceutische benaderingen die de aanwezigheid van dopamine in de hersenen te verhogen en te verlagen of remmen het gebruik van dopamine kan helpen stabiliseren motorische beheersing en vermindering of zelfs uitroeien tremoren en onwillekeurige bewegingen. Deze medicijnen moeten zorgvuldig worden gecontroleerd, omdat een overaanbod van dopamine heeft negatieve effecten op de motorische controle. Lifestyle veranderingen, zoals lichaamsbeweging en gezond eten, kunnen de spieren blijven werken om hun beste vermogen.

Share This Post