Index / Gezondheid / Levensverwachting van de ziekte van Crohn

Share This Post

Gezondheid

Levensverwachting van de ziekte van Crohn

ziekte van Crohn is een inflammatoire darmziekte waarbij het spijsverteringskanaal ontstoken raakt, waardoor buikpijn en diarree. De ziekte kan diep verspreiden in geïnfecteerde weefsels, waardoor immense pijn, en zelfs levensbedreigend zijn. Er is g

Advertisementziekte van Crohn is een inflammatoire darmziekte waarbij het spijsverteringskanaal ontstoken raakt, waardoor buikpijn en diarree. De ziekte kan diep verspreiden in geïnfecteerde weefsels, waardoor immense pijn, en zelfs levensbedreigend zijn. Er is geen remedie voor de ziekte van Crohn, maar er zijn therapieën die kunnen helpen omgaan met de ziekte en zelfs leiden tot remissie.

symptomen

Diarree is het meest voorkomende symptoom van de ziekte van Crohn. Personen met een Crohn kan hebben 12 of meer stoelgang per dag, verstoren werken en slapen. Buikkrampen en pijn veroorzaakt door ontsteking en verdikking van de darm dat deze ziekte karakteriseren. Er kan ook bloed in de ontlasting als gevolg van bloeden uit een ontstoken darm. Vermoeidheid kan eetlustveranderingen en gewichtsverlies ook vergezeld ziekte van Crohn. Sommige mensen ervaren geen symptomen gedurende een tijdsperiode en symptomen terugkeren.

Diagnose

Uw arts zal waarschijnlijk bestel een bloedtest eerste om te controleren op infecties en bloedarmoede. Normaal gesproken, zal ze een colonoscopie zo goed presteren om weefselmonsters te verzamelen en om te kijken in de dikke darm voor afwijkingen. CT scans zijn computergegenereerde röntgenstralen meer detail dan gewone röntgenstralen leveren. Deze scan kunt kijken naar het weefsel buiten de darm, waar andere tests niet kunnen. Wanneer de diagnose wordt bevestigd meeste mensen kunnen verwachten dat de ziekte hun hele leven en de levensverwachting enigszins verkort door de ziekte. Echter, met de juiste medicatie en voeding, de ziekte vaak worden gecontroleerd.

Behandeling

Aangezien er geen remedie voor de ziekte van Crohn, zijn drug therapieën en soms een operatie nodig. De meeste van de geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van de ziekte van Crohn zijn ontstekingsremmende geneesmiddelen zoals sulfasalazine. Dit medicijn wordt al vele jaren in de behandeling van de ziekte van Crohn, maar zoals alle medicijnen heeft bijwerkingen die misselijkheid, braken en hoofdpijn omvatten. U moet dit medicijn niet gebruiken als u allergisch bent voor sulfa zijn. Corticosteroïden helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen, maar hebben ook bijwerkingen, waaronder gezwollen gezicht, slapeloosheid, hyperactiviteit en nachtelijk zweten. Corticosteroïden zijn alleen bedoeld voor kortdurend gebruik. Antibiotica kunnen worden voorgeschreven omdat zij bijdragen aan de schadelijke bacteriën in de colon die Crohn symptomen uitlokken verminderen. Geneesmiddelen die het immuunsysteem onderdrukken kan worden voorgeschreven. Wanneer andere behandelingen niet, chirurgie is een optie. Tijdens de operatie voor de ziekte van Crohn, verwijdert de chirurg het beschadigde gedeelte van het colon of littekenweefsel.

Home Remedies

Veranderen van uw dieet kunnen helpen bij het verlichten van symptomen van de ziekte van Crohn. Beperk het gebruik van zuivelproducten of gebruik maken van een voedingssupplement zoals Lactaid te helpen verteren zuivelproducten. Het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte of voedingsmiddelen die overmatig gas te produceren, zoals bonen, broccoli en kool, kunnen helpen. Sommige mensen vinden dat een dieet rijk aan vezels helpt om de symptomen te verminderen. Het drinken van veel vocht vult het lichaam wanneer diarree optreedt. Het eten van kleinere maaltijden helpt ook de dikke darm verteren van voedsel gemakkelijker.

Ondersteuning

ziekte van Crohn kan een emotionele tol op u en een fysieke nemen. De Crohn en Colitis Foundation of America (CCFA) kan u helpen bij steungroepen in uw omgeving en u voorzien van up-to-date informatie over de ziekte. Het vinden van anderen die gaan door dezelfde emotionele en lichamelijke problemen kunnen geruststellend zijn.

Share This Post