Index / Gezondheid / Levensverwachting Na Liver Transplant

Share This Post

Gezondheid

Levensverwachting Na Liver Transplant

Veel medische aandoeningen, zoals chronische agressieve hepatitis, levertumoren of cirrose, leverfalen kunnen veroorzaken. Een levertransplantatie wordt het laatste redmiddel wanneer de lever ziekte wordt zo geavanceerd dat medicijnen of een operatie

Advertisement

Veel medische aandoeningen, zoals chronische agressieve hepatitis, levertumoren of cirrose, leverfalen kunnen veroorzaken. Een levertransplantatie wordt het laatste redmiddel wanneer de lever ziekte wordt zo geavanceerd dat medicijnen of een operatie biedt geen hoop op verbetering. De lever transplantatie proces is een lange reis die kan leiden tot fysieke en emotionele uitputting. Hieronder zijn manieren die u kunnen helpen een gezond leven na een levertransplantatie.

Liver Transplant Team

Je lever transplantatie team is een cruciaal element tijdens de transplantatie. Dit zijn toegewijde professionals die hoog zijn opgeleid en wiens doel het is uw welzijn. Een van de leden van uw transplantatie team is de gastro-enteroloog. Hij is de arts die verantwoordelijk is voor uw zorg op een dagelijkse basis zal zijn. Bespreek altijd vragen of opmerkingen met je transplantatie arts. Een ander belangrijk lid van je team is uw transplantatie coördinator. Deze persoon is vaak een geregistreerde verpleegkundige die de verschillende aspecten van uw transplantatie, zoals het maken van zorgen dat lab tests worden gedaan, het bijwerken van medicatie vullingen en zorgen voor nazorg na ontslag uit het ziekenhuis beheert. rapporteren altijd ongewone veranderingen in uw gezondheidstoestand of tekenen en symptomen van afstoting van uw transplantatie team.

Liver Transplant Surgery

Een levertransplantatie is een chirurgische ingreep die de gave van het leven biedt. Een ander belangrijk lid van uw transplantatie team is de transplantatie chirurg. De chirurg zal uw falende lever vervangen door een gezonde lever. De nieuwe lever kan zijn van een donor die is overleden of van iemand die leeft. leden of individuen familie die niets met je kan mogelijk donoren. Een levende donor kan een gedeelte van de lever doneren en nog steeds een gezond en vol leven. De lever is een geweldig orgaan dat in staat is om zich te vernieuwen en kan zich weer normaal weer op te bouwen binnen enkele weken.

medicijnen

Wanneer u uw nieuwe lever krijgen, zal u gevraagd worden om immunosuppressieve medicijnen te nemen. Common immunosuppressieve medicijnen zijn onder andere Azathioprine, Cyclosporine, Neoral en tacrolimus. Deze medicijnen onderdrukken je immuunsysteem. Als uw immuunsysteem niet wordt gewijzigd met medicatie, zou je lichaam je nieuwe lever te behandelen als hij zou geen vreemde en ongewenste indringer. Het zou proberen te vernietigen. Deze medicijnen zijn cruciaal om afstoting van de nieuwe lever te voorkomen. Patiënten die hun medicatie niet nemen zoals voorgeschreven zijn niet-klacht genoemd. Naleven is een van de belangrijkste redenen dat een nieuwe levertransplantatie mislukt. Het is zeer belangrijk dat u al uw geneesmiddelen rechtstreeks te nemen zoals voorgeschreven, zodat uw lichaam een ​​constant niveau van de medicatie. Veel patiënten leven voor vele jaren het nemen van regelmatige doses van medicijnen.

Uitkomsten na levertransplantatie

Volgens de Amerikaanse Transplant site, de volwassen en pediatrische levertransplantatie één-jaars overleving is ongeveer 85 procent. Het percentage daalt tot 60 procent als de patiënt in kritieke toestand op het moment van transplantatie. De overlevingskans voor volwassen en pediatrische levertransplantatie op vijf jaar is ongeveer 80 procent. Het is onmogelijk om te zeggen wat de exacte levensverwachting is voor elke individuele patiënt. Maar een patiënt heeft een hoge overlevingskans wanneer compliant met medicatie en nazorg.

Lifestyle Changes

Zodra u het ziekenhuis verlaat, bent u verantwoordelijk voor het nemen van een goede verzorging van uw lever. Volgens de Stichting van de Lever, kunnen veel patiënten terugkeren naar een normaal of bijna-normaal leven ongeveer zes maanden tot een jaar na een levertransplantatie. Er zijn veel belangrijke veranderingen in levensstijl die u kunt doen om uw gezondheid te behouden. Bijvoorbeeld, werken met een voedingsdeskundige die u kan helpen achterhalen wat de beste manier om uw nutritionele behoeften te voldoen zonder het verkrijgen van te veel gewicht. Overgewicht kan leiden tot diabetes en hoge bloeddruk, die schadelijk zijn voor uw lever kan zijn. Praat met uw transplantatie coördinator over een trainingsprogramma. Hervatten oefeningen, zoals wandelen, hardlopen, zwemmen en fietsen, langzaam als uw lichaam geneest van de operatie. Vergeet niet dat uw nieuwe lever is je tweede kans bij het leven. Heeft alles wat je kunt om gezond te blijven.

Share This Post