Index / Gezondheid / Levensverwachting met Hepatitis C

Share This Post

Gezondheid

Levensverwachting met Hepatitis C

Hepatitis C is een bloed-gedragen ziekteverwekker die de lever van geïnfecteerde individuen aantast. Onbehandeld, kan hepatitis C leiden tot aanzienlijke schade aan de lever en de dood. Over Hepatitis C Hepatitis C is de meest gevaarlijke vorm van de

Advertisement

Hepatitis C is een bloed-gedragen ziekteverwekker die de lever van geïnfecteerde individuen aantast. Onbehandeld, kan hepatitis C leiden tot aanzienlijke schade aan de lever en de dood.

Over Hepatitis C

Hepatitis C is de meest gevaarlijke vorm van de drie types van hepatitisvirus vanwege de effecten op de lever. Bovendien, in tegenstelling tot hepatitis A en B, is er geen vaccin of behandeling voor hepatitis C.

aanbestedende Hepatitis

Hepatitis wordt verspreid door contact met besmet bloed. Gezondheidswerkers die frequent contact met bloed en lichaamsvloeistoffen zijn in het bijzonder in gevaar. Hepatitis C is vooral welig onder illegale drugsgebruikers als gevolg van besmette naalden.

eerste symptomen

Personen die besmet zijn met hepatitis C hebben vaak weinig of geen initiële complicaties. Mogelijke symptomen en / of complicaties omvatten koorts, hoofdpijn, vermoeidheid en spierpijn. Het is binnen de eerste zes maanden bij hepatitis gemakkelijkst behandeld chronische infectie te voorkomen.

De eerste 10 jaar

Sommige mensen die onbewust zijn besmet met hepatitis C of die therapieresistente (chronische) ziekte kunnen periodieke doffe pijn in het gebied rond de lever in de jaren na de eerste infectie. Echter, omdat de pijn is vaak onderbroken of lichte, individuen vaak geen medische hulp inroepen.

Onset van levensbedreigende symptomen

Personen met onbehandelde chronische hepatitis C beginnen te ernstige symptomen bericht wordt binnen 10 tot 20 jaar na infectie. Na de ziekte de lever aangevallen jaren, zal de lever aanzienlijk beschadigd leverpijn toenemen. Een levertransplantatie kan nodig.

Levensverwachting

De levensverwachting voor hepatitis C-patiënten is niet duidelijk. Volgens het Nationaal Hepatitis C Coalition, dit is omdat de ziekte effecten mensen zo verschillend. Echter, onder die met aanzienlijke lever littekens, 25 procent door naar hepatitis-gerelateerde kanker van de lever en / of leverfalen te ontwikkelen.

Share This Post