Index / Gezondheid / Levensverwachting met Early Onset Alzheimer

Share This Post

Gezondheid

Levensverwachting met Early Onset Alzheimer

Alzheimer is niet zomaar een "oude persoon 'ziekte. Er zijn 400.000 Amerikanen onder de leeftijd van 65 jaar die deze mind-verlammende ziekte, volgens de Alzheimer's Association. De vereniging maakt geen onderscheid tussen de levensverwachting voor m

Advertisement

Alzheimer is niet zomaar een "oude persoon 'ziekte. Er zijn 400.000 Amerikanen onder de leeftijd van 65 jaar die deze mind-verlammende ziekte, volgens de Alzheimer's Association. De vereniging maakt geen onderscheid tussen de levensverwachting voor mensen met deze jongere onset vorm van de ziekte ten opzichte van degenen die als senioren werden gediagnosticeerd, maar onderzoek suggereert dat de symptomen van deze ziekte zich sneller ontwikkelen in degenen die vroeg begin dan hun oudere onset tegenhangers.

Over het algemeen de meeste vroeg begin diagnoses ontstaan ​​wanneer mensen in hun jaren '50, maar AD is bekend dat bij mensen zo jong als 30. De familiale verband met deze vorm van AD is sterk; drie genen zijn gekoppeld aan deze vorm, volgens de Mayo Clinic.

De Alzheimer's Association meldt de gemiddelde levensverwachting voor mensen met AD is vier tot zes jaar na de datum van de diagnose. In een studie uitgevoerd door de Universiteit van Aberdeen en de Universiteit van Edinburgh, de vijf-jaars overleving was 32 procent voor mannen en 43 procent voor vrouwen, van de 451 patiënten met een vroeg onset die werden bestudeerd. Studies gepubliceerd in het Journal of Geriatric Psychiatry en de American Academy of Neurology gemeld vergelijkbare tarieven - 36 procent en 23 procent respectievelijk. Beide tarieven hoger dan de American Academy of Neurology de verwachte sterftecijfer van 9,5 procent.

Volgens de Cleveland Clinic, die met een vroege onset AD ervaring een aantal fysieke symptomen die afwezig zijn bij oudere ontstaan, met inbegrip van spiertrekkingen en spasmen zijn. Maar de werkelijke doodsoorzaak veel lijkt op die van hun tegenhangers. In de studie in het Journal of Geriatric Psychiatry, 73 procent van degenen die stierven bezweken aan een longontsteking. Andere belangrijke doodsoorzaken opgenomen maligniteit, of de algemene verslechtering van de ziekte, en hart-en vaatziekten.

De Cleveland Clinic suggereert mensen met een vroeg begin daling in een sneller tempo, omdat ze meestal actief zijn op de jonge leeftijd van hun diagnose en niet goed mee omgaan - bezwijken aan frustratie en depressie. Bovendien, mensen met een vroeg begin vaak afhankelijk van een man of vrouw die ook kan worden de zorg voor een bejaarde ouder en jong kind. De stress kan te veel zijn voor de mantelzorger te dragen, wat leidt hem of haar naar de geliefde plaatsen in een langdurige zorg faciliteit, verhaasten de progressie van de symptomen. De American Academy of Neurology gemeld dat in een studie van vijf jaar, 63 procent van de AD overlevenden waren in verpleeghuizen.

De Alzheimer's Association ondersteunt het gebruik van niet-medische therapie in combinatie met medische behandelingen. Ze hebben gesuggereerd deze therapieën kan de progressie van de symptomen te vertragen en ook helpen de families die leven met deze traumatische ziekte. Niet-medicamenteuze aanpak zijn onder andere de oprichting van een omgeving die rust en simpel - bezuinigen op geluidsoverlast, schittering en afleiding van elektronica en TV. Je moet voorkomen dat klinkt hard of veroordelend wanneer bijvoorbeeld, een geliefde begint te praten over een lange-dode ouder. In plaats daarvan, de vereniging suggereert iets te zeggen als: "Je moeder is geweldig. Ik zou graag haar te zien, ook."

Share This Post