Index / Hobby's, Games & Toys / Levensduur van een Porcupine

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Levensduur van een Porcupine

In Noord-Amerika zijn stekelvarkens vaak gezien als ongedierte als gevolg van hun voedingsgewoonten. Stekelvarkens zijn ook bekend om op te kauwen door alles van boomschors aan de remleidingen en de radiator schoonspuiten op voertuigen. Stekelvarkens

AdvertisementIn Noord-Amerika zijn stekelvarkens vaak gezien als ongedierte als gevolg van hun voedingsgewoonten. Stekelvarkens zijn ook bekend om op te kauwen door alles van boomschors aan de remleidingen en de radiator schoonspuiten op voertuigen. Stekelvarkens zijn eigenlijk verbazingwekkend dieren die kunnen overleven in een breed scala van habitats en verdragen een reeks van weerpatronen. De levensduur van de stekelvarken is vaak afhankelijk van de grootte, intelligentie en geluk van de individuele schepsel, maar er zijn misschien vier belangrijke stadia in de ontwikkeling van een van de sterkste knaagdieren van Noord-Amerika.

Geboorte

Zwangerschap in stekelvarkens duurt meestal ongeveer zeven maanden. De baby stekelvarken, of "porcupette," is bijna altijd geboren hoofd eerst om de moeder te beschermen tegen de stekels. stekels De porcupette zijn zacht op het eerste, maar binnen een paar minuten van de blootstelling aan de lucht die ze beginnen te harden. Porcupettes ontwikkelen zeer snel, bijna onmiddellijk met volle gebruik maken van hun ogen, en zijn klaar om te verhuizen naar vast voedsel binnen twee weken na de geboorte.

Onafhankelijkheid

Bij t2months oud, een stekelvarken is klaar om het nest te verlaten. Een volgroeide volwassen stekelvarken is ongeveer 20 duim van snuit tot achter en weegt tussen de 10 en 30 pond volwassenen worden behandeld in meer dan 30.000 scherpe, afneembare stekels. Ze zijn zeer veelzijdig wezens, gevonden in zowel bebost en onbeboste land en op zeeniveau. Hun dieet bestaat voornamelijk uit boomschors en struiken. Stekelvarkens foerageren 's nachts en de meeste van hun voedsel vinden door bomen klimmen.

teelt

Stekelvarkens broeden in de late herfst of vroege winter. Vrouwtjes selecteer een stukje van het grondgebied te verdedigen tegen andere vrouwtjes. Het vrouwtje stekelvarken releases een sterke geur en een opvallende oproep. De mannetjes zullen vechten om het recht om te paren met de vrouwelijke stekelvarken te krijgen, en een mannelijke stekelvarken zal haar partner te verdedigen tegen andere mannetjes voor maximaal vier dagen na de paring. Het mannetje stekelvarken stuurman met verschillende vrouwen, en meestal zijn grondgebied uit te breiden als het ouder en sterker wordt.

Dood

Wild stekelvarkens leven meestal gemiddeld ongeveer zeven jaar en ten hoogste tot 10 jaar. Ondanks enorme stekels het stekelvarken, zijn er veel roofdieren die het stekelvarken de levensduur kan verkorten. Fishers, die een bijzonder grote soorten wezel zijn, zijn de belangrijkste vijand van het stekelvarken. Daarnaast zijn uilen, wilde honden en wilde stakingen Het is bekend dat stekelvarkens jagen. In gevangenschap, ver weg van deze gevaren, stekelvarkens kunnen leven tot 20 jaar.

Share This Post