Index / Huisdieren / Levensduur van een lintworm

Share This Post

Huisdieren

Levensduur van een lintworm

De levensduur van een lintworm is afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen, de gelegenheid deze vervelende parasieten kunnen leven verscheidene jaren, die meestal worden besteed stelen voedingsstoffen uit uw huisdier. Zoveel als

Advertisement

De levensduur van een lintworm is afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen, de gelegenheid deze vervelende parasieten kunnen leven verscheidene jaren, die meestal worden besteed stelen voedingsstoffen uit uw huisdier. Zoveel als dit klinkt als slecht nieuws, het goede nieuws is dat de lintworm de levensduur kan worden verkort als je eenmaal haar aanwezigheid te herkennen en passende maatregelen nemen. Porren uw neus in de prive-zaken van een lintworm onthult belangrijke informatie die u een goed geïnformeerde pleitbezorger voor de gezondheid van uw huisdier zult maken.

Geboorte van een lintworm

De meest voorkomende vorm van lintworm van invloed zijn honden en katten in Noord-Amerika gaat door de wetenschappelijke naam van de Hondenlintworm, vertelt Susan Little, een dierenarts gespecialiseerd in parasitologie en werken voor het Center for Veterinary Gezondheidswetenschappen aan de Oklahoma State University in Stillwater, Oklahoma. De levenscyclus begint wanneer een lintworm, die in de hond of kat de dunne darm, werpt een aantal segmenten met grote aantallen van microscopische eieren die vrijkomen in het milieu, hetzij door kruipen uit het rectum van een huisdier of worden doorgegeven met uitwerpselen van het huisdier. Eenmaal vrijgekomen in het milieu, deze segmenten los eieren, die worden verbruikt door vlooien larven, intermediaire gastheer van de lintworm's.

Tip

Lintworm segmenten zijn zichtbaar voor het blote oog en zien eruit als korrels van witte rijst of sesamzaadjes. Ze kunnen tijdelijk worden waargenomen wriemelende rond ontlasting van uw huisdier of via de vacht van uw huisdier onder de staart, maar uiteindelijk immobiel worden als ze opdrogen. Als je lintworm segmenten opmerkt, breng een steekproef van de segmenten met uw dierenarts, zodat uw huisdier op een effectieve lintworm dewormer kan worden gebracht.

Geïnfecteerd Cats and Dogs

Zodra de vlooien larven ontwikkelen tot volwassenen, alles wat nodig is voor een hond of kat te krijgen besmet met hen, is om de besmette vlooien binnenkrijgen door hemzelf verzorgen. Eenmaal in het lichaam van het huisdier, de vlooienmarkt wordt verteerd, maar de lintworm overleeft en vestigt zich in de hond dunne darm, waar hij hecht en rijpt in een volwassene. Eenmaal gevestigd binnen twee tot drie weken, de lintworm al kan vrijgeven

met eieren, waardoor de levenscyclus helemaal opnieuw beginnen.

De lintworm Levensduur

Eén ze woonachtig zijn in uw huisdier dunne darm, lintwormen gedijen door het beroven van uw huisdier van voedingsstoffen geabsorbeerd door de huid van de lintworm's. Met rust gelaten, kan lintwormen groeien meer dan 6 voet lang en kan infecteren huisdieren voor een jaar of meer. De levensduur maar kan aanzienlijk worden verkort door effectieve producten bedoeld om deze vervelende parasieten doden. Preventieve maatregelen nemen om verdere herbesmetting te voorkomen door het maken van de omgeving van het huisdier minder 'lintworm vriendelijk. "

Verkorting van de levensduur

Als uw huisdier is besmet met lintwormen, duurt het een speciale dewormer om hen te doden. Uw dierenarts zal waarschijnlijk een dewormer met als werkzame stof praziquantel in een dosering gebaseerd op het lichaamsgewicht van uw huisdier voorschrijven. Een tweede behandeling kan nodig zijn als je werkt aan de vlo bevolking uit te roeien. De meeste over-the-counter ontwormers voor huisdieren niet over deze werkzame stof bevatten, en zijn dus niet effectief tegen lintwormen. Een andere belangrijke en vaak vergeten, stap de vlooienpopulatie verminderen door effectieve producten om ze uit te roeien. Als er vlooien, zijn er mogelijkheden voor lintwormen om te wonen, te reproduceren en te gedijen als er geen maatregelen worden genomen.

Share This Post