Index / tech / Levensduur van een LCD-achtergrondverlichting

Share This Post

tech

Levensduur van een LCD-achtergrondverlichting

LCD of LCD-schermen, worden gevonden in een verscheidenheid aan toepassingen. Onder de meest voorkomende zijn lcd-televisies. De achtergrondverlichting is wat licht op het LCD-scherm zelf en laat de beelden op het scherm worden bekeken. De levensduur

AdvertisementLCD of LCD-schermen, worden gevonden in een verscheidenheid aan toepassingen. Onder de meest voorkomende zijn lcd-televisies. De achtergrondverlichting is wat licht op het LCD-scherm zelf en laat de beelden op het scherm worden bekeken. De levensduur van de achtergrondverlichting is een belangrijke overweging bij de aanschaf van een LCD-scherm.

Betekenis

De achtergrondverlichting is de lichtbron van een LCD-display --- zonder dat, kunnen de beelden op het scherm niet worden gezien. Daarom is de lichtbron levensduur bepaalt in feite de levensduur van de gehele LCD-apparaat. Zodra de achtergrondverlichting niet meer werkt, het scherm is nutteloos.

Tijdsspanne

De gemiddelde lichtbron in een backlight zal duren ongeveer 60.000 uur. Sommige makers van LCD-schermen maken beweert dat hun backlights opwaartse van 80.000 uren kan duren als het scherm op kamertemperatuur wordt bewaard en wordt gebruikt op een regelmatige basis.

Op basis van de 60.000-uurgemiddelde, als uw gezin kijkt 30 uur televisie per week (wat neerkomt op 1.440 uur per jaar), de achtergrondverlichting moet ongeveer 41 jaar duren. Op basis van dit nummer, kan een gemiddeld huishouden de TV meerdere malen vervangen over voordat de achtergrondverlichting ooit brandt uit --- als, bijvoorbeeld, ze wilden upgraden naar een grotere tv of aankoop van een televisie met de nieuwste technologie.

effecten

Bepaalde factoren kunnen een effect hebben op de levensduur van een LCD-achtergrondverlichting te hebben en vermindering van het aantal uren van het gebruik voor de lichtbron brandt uit. Een factor is warmte. Als een LCD scherm bij fel licht of in een kamer die vaak boven kamertemperatuur (77 ° F) wordt gehouden, kan de levensduur van de LCD verkorten.

Een andere factor is de daadwerkelijke instellingen op de display. Het contrast is belangrijk voor het backlight kwaliteit. Als het contrast te hoog, dan dwingt de lichtbron om harder te werken, wat de levensduur verkort.

overwegingen

Als het omgevingslicht in de kamer met het LCD-scherm is meestal low-level licht, kan dit helpen om de achtergrondverlichting in goede staat, want lage lichtniveaus lager contrast instellingen vereisen. Heldere verlichting zal het contrast instellingen vereisen hogere worden geduwd.

Wanneer u een LCD-scherm koopt, sommige bronnen adviseren dat uw aankoop van een merknaam, als gevolg van hogere kwaliteit lichtbronnen worden gebruikt in de display.

Een andere belangrijke overweging is dat de meerderheid van LCD-schermen hebben geen verwijderbare lichtbronnen, waardoor ze niet kunnen worden vervangen als ze beschadigd of doorbranden. Sommige schermen toestaan ​​voor vervangbare lichtbronnen --- controleer dan de LCD-display verpakking om te zien of de fabrikant het display met een afneembare verlichting bron heeft ontworpen.

misvattingen

Het is een misvatting dat LCD-schermen nooit enige slijtage na verloop van tijd te laten zien. Omdat een lichtbron wordt gebruikt om licht op het display, na verloop van tijd het display dimmer kan worden. Dit effect wordt versterkt als het display met hoge helderheid en een hoog contrast wordt gehouden, en de verschijning van het scherm dimmen zal eerder verschijnen als het scherm krijgt hoge gebruik.

potentieel

Lcd-tv's kunnen gebruik maken van verschillende lichtbronnen voor hun backlights. TL-verlichting is te vinden in vele modellen, en LED (light emitting diode) verlichting wordt gevonden in een aantal slanker LCD-schermen. OLED-verlichting, die organische materialen gebruikt in de LED's, is te vinden in een aantal kleinere LCD-schermen.

Share This Post