Index / Onderwijs / Lesvoorbereiding over insecten voor peuters

Share This Post

Onderwijs

Lesvoorbereiding over insecten voor peuters

Insecten zijn een leuk onderwerp voor peuters. Een insect dat is bijzonder interessant op deze leeftijd is het lieveheersbeestje. Peuters genieten van het leren over deze heldere rode gespot insecten met deze leuke les plan. materialen Vind een boek

Advertisement

Insecten zijn een leuk onderwerp voor peuters. Een insect dat is bijzonder interessant op deze leeftijd is het lieveheersbeestje. Peuters genieten van het leren over deze heldere rode gespot insecten met deze leuke les plan.

materialen

Vind een boek over lieveheersbeestjes te delen met je peuters. "De Grouchy Lieveheersbeestje" door Eric Carle is een goede keuze als je een fictie boek willen. Voor non-fictie, probeer dan "Lieveheersbeestjes: Rood, Fiery, en Bright" door Mia Posada of "Ben je een lieveheersbeestje? ' door Judy Allen en Tudor Humphries.

Voor het vak, krijg je een grote rode cirkel voor een lieveheersbeestje lichaam en een kleinere zwarte één voor het hoofd, één van elk per kind nodig heeft. Elk kind zal ook lijm en een aantal kleine zwarte cirkels nodig.

Materialen die nodig zijn voor de snack-activiteit zijn een rijstwafel per kind, aardbei of frambozen jam of fruit te verspreiden, en chocolade chips of rozijnen.

Verhaal

Begin de les door het verzamelen van de studenten om je heen voor een verhaal. Vertel hen dat je gaat ze worden het lezen van een boek over een soort insect. Laat ze de afbeelding van een lieveheersbeestje op de cover van het boek en vragen of iemand zijn naam weet. Lees dan het boek dat u hebt gekozen, toont de foto's om de studenten en hen te bespreken als je gaat. Als je zijn lesgeven over insecten, kunt u wijzen op de kenmerken die lieveheersbeestjes insecten, zoals het hebben van zes poten te maken.

Ambacht

Nadat u hebt gelezen en besproken het boek, laat de kleuters hun eigen lieveheersbeestje. Geef elke peuter een grote rode cirkel en een kleinere zwarte. Laat ze zien hoe de zwarte cirkel naar de top van de rode lijmen aan het lichaam en het hoofd van het lieveheersbeestje te maken. geef ze dan een aantal kleine zwarte cirkels te lijmen op de rode lichaam voor de vlekken. U kunt ook gebruik maken van zwarte stip stickers voor de vlekken. De afgewerkte lieveheersbeestjes zou leuk prikbord scherm te maken.

Snack

Eindig de les door het maken van een lieveheersbeestje snack. Voordat u van plan bent voor de snack, controleren om er zeker niets te maken van uw leerlingen hebben voedselallergieën.

Om de lieveheersbeestjes te maken, geef elke student een rijstwafel en dan helpen aardbeien of frambozen jam verspreid over de rijstwafel. Je zou een lepel van gelei gezet op elke rijstwafel en geven de studenten plastic lepeltjes te verspreiden met of je kan gewoon gaan rond en verspreid het aan jezelf, als u zich zorgen over het maken van te veel van een puinhoop zijn. Vervolgens geven de leerlingen rozijnen of chocolade chips en laat ze zet ze op hun lieveheersbeestje snack voor de vlekken. Nu is de insecten zijn klaar om te worden opgegeten.

Of deze les wordt gegeven als een deel van een insect eenheid of als een stand-alone, zullen deze lieveheersbeestje activiteiten maken leren leuk voor peuters.

Share This Post