Index / Huis / Lek Testen op PEX Connections

Share This Post

Huis

Lek Testen op PEX Connections

Met behulp van PEX buizen als alternatief voor koperen buis is steeds vaker in het afgelopen decennium. Het is vooral populair geworden met remodelers, omdat het veel kan worden gevist door middel afgewerkt muren, vloeren en plafonds als een elektris

Advertisement

Met behulp van PEX buizen als alternatief voor koperen buis is steeds vaker in het afgelopen decennium. Het is vooral populair geworden met remodelers, omdat het veel kan worden gevist door middel afgewerkt muren, vloeren en plafonds als een elektrische draad of kabel wordt gevist door middel afgewerkt structuren. De mogelijkheid om de slang door wanden, vloeren en plafonds vis minimaliseert de hoeveelheid schade tijdens het vernieuwingsproces.

Pressure testen

De 2012 National Standard Loodgieters Code of NSPC, en alle lokale sanitair codes vereisen dat alle PEX sanitaire installaties zijn afgeperst. Alle lokale codes vereisen PEX installatie test aan de minimumnormen die zijn vastgelegd in de nationale norm Loodgieters Code, maar veel lokale codes eisen dat de minimum overschrijden. PEX systemen kunnen onder druk worden getest met behulp van water of luchtdruk.

Luchtdruk

Druktest een PEX waterleiding heeft tenminste een druk van 40 psi met een maximale druk van 125 psi worden toegepast op het systeem. De meest voorkomende druk gebruikt in de lucht testen op lekken is 100 psi. Breng de beproevingsdruk voor ten minste 15 minuten; je moet niet te verliezen meer dan 8 psi gedurende een periode van 60 minuten van de tijd. Een verlies van 8 psi gedurende de eerste uren wordt normaal beschouwd en wordt veroorzaakt door de normale vervorming van de nieuwe buis. Een verlies van meer dan 8 psi de aanwezigheid van lekken in het systeem.

water Testen

Wanneer water PEX testen van een systeem, moet de waterdruk ten minste gelijk aan de normale werkdruk. In geen geval mag de waterdruk minder dan 40 psi of meer dan 225 psi. Net als bij luchtdruk testen, moet de duur van de toegepaste drukproef ten minste 15 minuten. Aangezien hydraulische voorschriften mogelijk water testen bij normale bedrijfsdruk van het systeem, zolang die druk 40 psi of hoger, de watertest waarschijnlijk de voorkeursmethode voor een huiseigenaar. Het probleem met het testen van water bij normale werkdruk is dat sommige microscopisch kleine lekkages onopgemerkt kan gaan. Microscopische lekken mag geen probleem aanvankelijk, maar kan een probleem na verloop van tijd.

Leak Detector Solution

Lekken zijn veel gemakkelijker te detecteren wanneer u een detector oplossing te gebruiken. Hoewel de commerciƫle oplossingen beschikbaar zijn, kunt u mix je eigen voor een fractie van de kosten. Maak een lekdetectie oplossing door het mengen van 2 ons van een belangrijk merk van schotel-wasmiddel om elke 1 liter water gebruikt om het gesloten PEX-systeem te vullen.

Share This Post