Index / Ambachten / Leer te naaien: Hoe maak je een Muslin te controleren op Fit Maak

Share This Post

Ambachten

Leer te naaien: Hoe maak je een Muslin te controleren op Fit Maak

Of u nu een expert naaister of een beginner bent, is het altijd een goed idee en zeker de moeite om een ​​mousseline te maken voordat het naaien van een kledingstuk waard. Een mousseline is in wezen een praktijk kledingstuk gemaakt van een goedkope s

Advertisement

Of u nu een expert naaister of een beginner bent, is het altijd een goed idee en zeker de moeite om een ​​mousseline te maken voordat het naaien van een kledingstuk waard. Een mousseline is in wezen een praktijk kledingstuk gemaakt van een goedkope stof gelijkend op het soort stof die wordt gebruikt voor de echte kledingstuk. Normaal gesproken maak je er een om te controleren op pasvorm, evenals bepalen of een stijl is goed voor je lichaam het type.

Wat je nodig hebt

Fabric vergelijkbaar met de kledingstuk stof patroon pinnen scherpe schaar aftekengereedschap strijkijzer en strijkplank Het meten van band

De stof die u gebruikt om een ​​mousseline te maken hoeft niet tot een werkelijke, 100% katoen mousseline stof zijn. Het kan elke stof worden voor u, zolang hetzelfde type en stofdikte u gebruikt voor de echte kledingstuk. U kunt maximaal voorraad op goedkope stof om mousseline te maken, of u kunt zelfs gebruik maken van oude lakens uit je kast of de kringloopwinkel. Zorg er wel voor om ze te drukken met een ijzeren om de rimpels eruit te komen voordat u ze gebruikt.

Stap 1

Zoek het patroon stukken die nodig zijn om uw kledingstuk minus de facings en detail stukken te maken, tenzij ze nodig zijn om te controleren op pasvorm. Speld ze op de mousseline stof, net zoals u zou doen als u het maken van de echte kledingstuk, het plaatsen van stukken op de vouw en langs het graan lijn.

Stap 2

Bepaal uw maat uit de maattabel op het patroon envelop en snijd de patroon langs de grootte lijnen.

Tip

Als u binnen 2 grootte marges vallen, het is altijd een goed idee om uit te snijden de grotere omvang. Het is veel makkelijker te nemen in een kledingstuk dan het is om een ​​groter te maken.

Stap 3

Markeer de taille op uw mousseline stof met behulp van een tracing wiel en carbonpapier.

stap 4

Markeer de darts en alle andere belangrijke markeringen van het patroon op uw mousseline stof.

stap 5

Stel uw apparaat voor de langste steek (bedruip steek) aan de naden te naaien op uw mousseline. Dit maakt het veel gemakkelijker om de naden later te verwijderen als aanpassingen nodig.

stap 6

Volg het patroon aanwijzingen om de test kledingstuk te construeren uit de mousseline stof. Druk opent de naden met een ijzeren.

stap 7

Aangezien u geen gebruik maakt van facings op je mousseline, steek 5/8 inch van de rand van de stof waar de facings zou worden gevestigd, zodat u kunt zien waar de randen van het kledingstuk zijn. Als de gerichte rand is gebogen, clip of inkeping de marge dus het zal plat als je erop drukt onder.

stap 8

Druk op de tegenoverliggende naad onder langs de steek lijnen.

stap 9

Zodra de mousseline aan elkaar wordt genaaid, draai het binnenste buiten zodat de naden te laten zien en plaats het op je jurk vorm of op jezelf.

stap 10

Nu kunt u de pasvorm aanpassingen aanbrengen met pinnen om de naden aan te passen aan te passen.

stap 11

De pin lijnen zal de nieuwe naad lijnen geworden. Gebruik een afwasbare marker om de nieuwe naad lijnen te markeren.

stap 12

Verwijder de mousseline van de jurk vorm en meet 5/8 inch uit de nieuwe naad lijn en markering op de mousseline. Dit zal de nieuwe snijlijn zijn.

stap 13

Verwijder de naden van de mousseline met een tornmesje en snijd langs de nieuwe snijlijnen. De stukjes van de mousseline zal nu worden uw nieuwe patroon stukken, zodat je kunt knippen en naaien je echte kledingstuk, wetende dat na al je harde werk het zal u perfect passen.

Laat de rest van de serie niet missen!

Essentieel Naaiende Hulpmiddelen

Basic Naaimachine Steken

Het kiezen van patronen en Stoffen

Hoe de Fabric Mark Before You Cut

Hoe maak je Lees een Sewing Pattern

Share This Post