Index / Fashion, Style & Personal Care / Kunziet Pricing Guide

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Kunziet Pricing Guide

Je hebt de mooie roze edelstenen gezien en nu ben je sterven om je handen te krijgen op een aantal - of ken je iemand die een mooie blush ijsvorming verdient. Bovendien wordt niet gebruikt in sieraden, Kunzite wordt vaak gebruikt als een bron van lit

Advertisement

Je hebt de mooie roze edelstenen gezien en nu ben je sterven om je handen te krijgen op een aantal - of ken je iemand die een mooie blush ijsvorming verdient. Bovendien wordt niet gebruikt in sieraden, Kunzite wordt vaak gebruikt als een bron van lithium voor keramiek, batterijen en geneeskunde. Vernoemd naar George Frederick Kunz, het hoofd Tiffany juwelier op het moment van de ontdekking Kunitz's, dit juweeltje gaat gepaard met tal van factoren die de prijs bepalen.

Wat is Kunziet?

Kunziet is een roze edelsteen die afkomstig is van het mineraal Spodumene, en de kleur varieert van een bleke, bijna kleurloos schaduw op een veel diepere roze, en zelfs tot een lichtpaars. Het wordt meestal gevonden in de Verenigde Staten, Brazilië, Pakistan en Madagascar. Het werd ontdekt in Californië in het begin van de 20e eeuw, en heeft aan populariteit gewonnen door de jaren heen. Het wordt zelden gesneden als een kleine steen, dus het is best gebruikt in hangers en andere sieraden, waar een grotere snede is het meest geschikt.

Hoe wordt de prijs bepaald?

De schaduw van roze is de grootste factor bij het bepalen hoeveel een Kunzite gem zal kosten. De bleker de steen, hoe goedkoper de prijs. Een meer verzadigde, donkerroze zal halen een hogere prijs dan een lichtere of bijna kleurloze steen; donkerder Kunzite juwelen zijn veel waardevoller. Andere factoren die van invloed op de prijs zijn onder de cut, duidelijkheid, en de grootte van de edelstenen. Vergeet niet dat Kunzite zelden wordt verkocht als een kleine steen, dus verwacht meer te betalen dan, zeg, een half-karaat waard is. Kunzite is te vinden in de maten tot 8 karaat.

De prijs van de Kunziet

Hoeveel u betaalt zal ook afhangen van waar u uw juwelen te kopen. Verwacht tot minder dan $ 10 per karaat te betalen voor een zeer bleke of bijna kleurloos Kunzite. Een zeer rijke, diepe roze steen zal halen rond de $ 60 tot $ 180 per karaat, terwijl de middle-of-the-road edelstenen meestal zal draaien rond de $ 20 tot $ 60 per karaat.

Als een edelsteen, het is redelijk geprijsd, maar in gedachten te houden een interessante factor bij het investeren in dit juweeltje: Kunziet De kleur is bekend dat na verloop van tijd, vooral wanneer ze in contact met de warmte en licht. Omdat veel van zijn waarde gehecht aan de diepte van de kleur van roze, betekent dat het gemakkelijk waarde kan verliezen over de jaren. Het is ook heel fragiel, en een zorgvuldige afweging moeten gaan in het kiezen van welk type setting en sieraden die u kiest om het te plaatsen in Het zal niet een duurzaam sieraad, en kan het beste worden gebruikt als een speciale gelegenheid stuk -. Het is geen wonder dat het de bijnaam "The Evening Stone," misschien niet alleen vanwege de gevoeligheid voor UV-licht, maar ook omdat het is het meest geschikt voor een heerlijk avondje uit.

Share This Post