Index / Gezondheid / Kunt u testen Fruit Dranken voor vitamine C-gehalte?

Share This Post

Gezondheid

Kunt u testen Fruit Dranken voor vitamine C-gehalte?

Veel vruchtendranken nu adverteren dat ze zijn verrijkt met vitamine C. U kunt een eenvoudige test doen om te zien of dit waar is en te vergelijken, die dranken bevatten het meeste vitamine C. Wat je nodig hebt Jodium (zie bronnen hieronder) Duidelij

Advertisement

Veel vruchtendranken nu adverteren dat ze zijn verrijkt met vitamine C. U kunt een eenvoudige test doen om te zien of dit waar is en te vergelijken, die dranken bevatten het meeste vitamine C.

Wat je nodig hebt

Jodium (zie bronnen hieronder)

Duidelijke plastic beker

Water

Spray zetmeel

Bruisende vitamine C tabletten

Monsters van vruchtendranken te testen

pipet

Giet water in de doorzichtige plastic beker totdat het is tweederde vol.

Doe drie druppels jodium in de beker van water.

Squirt een beetje nevel zetmeel in het water. Moet een diep blauw-paarse kleur zetten.

Zet een bruisende vitamine C tablet in de beker en kijk wat er gebeurt. De oplossing moet helder draaien. Vitamine C vermindert de gekleurde jodium moleculen (gemaakt van twee joodatomen) kleurloze ionen (één joodatoom).

Leeg de beker en spoel het uit.

Herhaal dezelfde stappen als hierboven: vullen met water, drie druppels van jodium, dan spuiten in sommige nevel zetmeel.

Voeg uw eerste test fruit drinken een druppel op een moment, te tellen hoeveel druppels je nodig hebt om toe te voegen aan de oplossing helder te zetten. Als het de oplossing uiteindelijk niet wordt uitgeschakeld duidelijk, dan is de drank niet vitamine C. bevatten

Herhaal dit experiment voor elke test drankje. Je kunt het vergelijken waar drankjes bevatten de meeste vitamine C door het vergelijken van het aantal druppels die nodig was om de oplossing helder te zetten. De drank met de meeste vitamine C zullen zijn die het minst aantal druppels gingen de oplossing helder draaien.

Share This Post