Index / Huis / Kunt u Herstel een plek op een keramische kookplaat Top?

Share This Post

Huis

Kunt u Herstel een plek op een keramische kookplaat Top?

Kookplaten gemaakt met een keramische coating zijn typisch vlak, met de branders op hetzelfde niveau als de rest van de kachel. Wanneer krassen en nicks verschijnen in het oppervlak van de kachel, kan het er lelijk en onaantrekkelijk. Gelukkig is het

AdvertisementKookplaten gemaakt met een keramische coating zijn typisch vlak, met de branders op hetzelfde niveau als de rest van de kachel. Wanneer krassen en nicks verschijnen in het oppervlak van de kachel, kan het er lelijk en onaantrekkelijk. Gelukkig is het niet moeilijk om de meeste krassen van het oppervlak te verwijderen. De meeste problemen kunnen worden hersteld met het schoonmaken of schilderij.

schoonmaak

Veel plekken die op keramische kookplaten verschijnen, kunnen worden weggespoeld en geen ingrijpende reparaties nodig. Wanneer het voedsel op een keramische kookplaat wordt gekookt, het vaak hard en wordt zwart. Dit maakt het oppervlak van de kachel lijken versleten en beschadigd. De kachel is meestal niet beschadigd. Als de spot wordt schoongemaakt, zal de kachel weer als nieuw uitzien.

Er zijn verschillende schoonmaak methoden die worden aanbevolen voor het verwijderen van vlekken op kookplaten. Niet alle methoden gaan in op elke plek te zijn; het beste verscheidene werkwijzen proberen totdat plaatse wordt verwijderd. Milde schuurmiddelen, zoals Soft Scrub, Comet, baking soda en Bar Keepers vriend, zijn meestal genoeg om deze vlekken te verwijderen. Breng de oplossing met een natte doek met een draaiende beweging schrobben.

Cleaners speciaal ontworpen voor kookplaat reinigen, zoals Cerama Bryte, Cook Top of Cerapol, ook typisch resultaten opleveren. Deze reinigers worden aangebracht met een zachte doek en wreef in de kachel, totdat de markeringen zijn verwijderd. Daarnaast zal een scheermesje gehouden op een 45-graden helpen verwijderen taaie, gekookt op vuil.

schuren

Als geen van de bovenstaande methoden ter plaatse te verwijderen, dan is de keramische kookplaat op uw kachel kan zijn gechipt of geschraapt. Als dit het geval is, is er nog steeds een reparatieoptie. De spot kan worden geschuurd en overgeschilderd met lakverf die is ontworpen voor gebruik op keramiek.

Schuur de randen van de plek met metalen schuurpapier. Metal schuurpapier is anders dan hout schuurpapier. Meestal kunt u metal schuurpapier op automotive aanbod winkels. Schuur de spot totdat de plek past bij de rest van de kachel oppervlak. Je moet niet langer in staat zijn om te vertellen waar de rand van de plek is wanneer je het voelt.

schilderij

Dep de keramische verf over de bovenkant van de plek. Werk de randen naar de omliggende kachel gebied tot ongeveer 1/4 inch voorbij de rand van de verkleurde gebied. Laten drogen voor ongeveer 20 minuten. Verhit alle branders van de kachel te hoog. Laat de oven gedurende ongeveer 30 minuten. Hierdoor kan de verf bakken op het oppervlak van de kachel. Als u ter plaatse nog steeds kan zien, herhaal dan met een ander likje verf.

Share This Post