Index / Kunst en Vermaak / Kunt u delen MP3's van Amazon?

Share This Post

Kunst en Vermaak

Kunt u delen MP3's van Amazon?

De Amazon.com MP3 winkel is een uitgebreide bibliotheek van digitale muziek, waar u kunt kopen albums en direct downloaden tracks naar uw computer. De aankoop van muziek online biedt snelle toegang tot uw favoriete nummers, maar Amazon's dienst beper

AdvertisementDe Amazon.com MP3 winkel is een uitgebreide bibliotheek van digitale muziek, waar u kunt kopen albums en direct downloaden tracks naar uw computer. De aankoop van muziek online biedt snelle toegang tot uw favoriete nummers, maar Amazon's dienst beperkt de acties die u kunt uitvoeren met de bestanden. De gebruiker overeenkomst verbiedt elke vorm van distributie die niet voor persoonlijk gebruik, met inbegrip van het delen, lenen of re-selling gedownloade nummers. Amazon MP3's zijn niet tegen kopiëren beveiligd, maar loop je het risico van het schenden van het auteursrecht uitgevoerd als u de bestanden naar andere gebruikers distribueren.

Eigendom

Voordat digitale muziek in de eerste plaats werd verspreid in de vorm van MP3's, muziek was een product dat kan worden verhandeld en doorverkocht zonder schending van de rechten van de platenmaatschappijen. Hoewel de audio-opnamen op een album deel uitmaken van de platenmaatschappij, een commercieel compact disc wordt eigendom van de consument. Als u een cd koopt, onderhoudt u het recht om het te lenen aan een vriend of verkopen van de gebruikte disc. Echter, het maken van kopieën van de schijf te distribueren naar een andere persoon inbreuk maakt op de rechten van de oorspronkelijke producent, zelfs als je niet op zoek zijn naar geldelijk gewin. Het gemak van het verkrijgen van muziekbestanden online en door middel van file-sharing software is het concept van eigendom ingewikkeld. De handeling van het delen van muziek met vrienden kan onschuldig lijken, maar het overbrengen van muziek bestanden rechtstreeks van gebruiker tot gebruiker voorkomt dat de maker van de inhoud van het ontvangen van een vergoeding voor zijn intellectuele eigendom.

Amazon Download Voorwaarden

Amazon's servicecontract breidt uit op basis auteursrecht strenge beschrijvingen van hoe de digitale downloads kan worden gebruikt. Volgens de Gebruiksvoorwaarden, kun je niet "herverdelen, verzenden, toe te wijzen, te verkopen, uit te zenden, te verhuren, te delen, uit te lenen, te wijzigen, aan te passen, te bewerken licentie of anderszins overdragen of gebruik maken van de digitale inhoud." U bent verplicht om deze voorwaarden te accepteren voordat elk nummer of album te downloaden is geactiveerd. Amazon machtigt alleen de koper om "kopiëren, op te slaan, de overdracht en de branden" digitale muziek voor persoonlijk gebruik. Amazon MP3 aankopen vormen geen eigendom van de media. De platenmaatschappij behoudt volledige rechten op de MP3-tracks en elke koper in wezen gaat akkoord met een eenmalige lease van de media.

Fair Use Rights

beleid van Amazon's bevat allesomvattende taal om diverse vormen van potentiële te pakken "delen." Bijvoorbeeld, de term "assign" houdt in dat u is verboden voor de overdracht van de eigendom van een gekochte spoor naar een andere gebruiker en het verwijderen van de muziek van uw persoonlijk bezit geheel. Gealarmeerd door het specifieke karakter van de opdracht Amazon's, "Seattle Times" journalist Brier Dudley opheldering gevraagd van jurist Fred von Lohmann, een senior advocaat met de Electronic Frontier Foundation. Lohmann nota genomen van de diepte van de beperkingen, die een eerlijke verdeling te beperken door een verbod op alle vormen van verzending. Volgens Lohmann, het contract "lijkt te platenmaatschappijen in staat te stellen een schending van het contract voort te zetten wanneer u bijvoorbeeld uw moeder een iPod met MP3's gekocht van Amazon geleend."

overwegingen

Platenmaatschappijen mag niet zoeken vergelding voor indirecte of milde vormen van gedeeld, journalist Dudley opmerkt, maar u moet zich bewust zijn van de onevenwichtige verdeling van de rechten blijkt uit de Amazone gebruikersovereenkomst. Hoewel Amazon is een legale download service, kunt u nog steeds ondervinden juridische problemen als je muziek gekocht van de site te wijzigen of opnieuw te verdelen. Amazon MP3's zijn niet tegen kopiëren beveiligd door middel van digital rights management software, zodat gebruikers de capaciteit hebben om het delen van de activiteiten in de dienst termen verboden uit te voeren. Echter, onbedoelde schending van het auteursrecht, zoals automatische netwerk delen van Amazon muziekbestanden op uw computer, kan resulteren in een boete van maximaal $ 30.000, volgens de Verenigde State Copyright Office. Opzettelijke schending van het auteursrecht draagt ​​een nog forsere maximale boete van $ 150.000.

Share This Post