Index / Cars / Koelvloeistof lekdetectie Hulpmiddelen

Share This Post

Cars

Koelvloeistof lekdetectie Hulpmiddelen

Lekken kan optreden in een aantal plaatsen in het koelsysteem van het voertuig. Deze kunnen variëren van een easy-to-fix leeftijd slang aan op een moeilijk te vervangen gekraakt blok. Een van de meest merkbare effecten van de koelvloeistof lekken is

AdvertisementLekken kan optreden in een aantal plaatsen in het koelsysteem van het voertuig. Deze kunnen variëren van een easy-to-fix leeftijd slang aan op een moeilijk te vervangen gekraakt blok. Een van de meest merkbare effecten van de koelvloeistof lekken is dat uw motor heel gemakkelijk oververhit raken. Als koelvloeistof niveaus van uw voertuig consequent worden hoeft te worden bekroond, je meer dan waarschijnlijk hebben een soort van lek, zelfs al is het maar de verdamping door middel van een slecht passende cap.

Zaklamp

Het leggen onder het voertuig met behulp van een zaklamp zal u helpen om de slangen en kleppen te zien aan de onderzijde van het voertuig beter om mogelijke lekken te spotten.

Radiator manometer

Een radiator drukmeter is een klein draagbaar apparaat dat het mogelijk maakt om de radiator op lekkage testen door testen van het vermogen aan te houden op de juiste spanning. Op de radiatorvuldop een druk zal worden aangeduid, zoals 12 pond. Het aanbrengen van de meter om de opening en knijpen de handpomp tot aan de 12-pound druk merk en wachten zal u toelaten om te zien of er de mogelijkheid voor een lek. Als de druk stabiel blijft gedurende ten minste 10 minuten, is er een goede kans dat er geen lekken. Maar als de druk daalt beetje bij beetje is er waarschijnlijk een lek.

Cap Testing Adapter

Deze is bevestigd aan de radiator manometer de dop op lekkage testen. Als de dop niet goed passend, kan deze verdamping van koelmiddel mogelijk te maken.

Block Tester (of verbrandingsproducten Leak Tester)

Dit is een instrument dat wordt gebruikt om de koelvloeistof lekken in een koppakking te vinden. Deze tool heeft een buis die is gevuld met een blauw gekleurde testvloeistof. Deze buis is bevestigd aan de radiator opening. Een lamp is aan het reservoir bevestigd en verpompt naar de lucht te duwen van de radiator in de buis waar de testvloeistof is opgenomen. Deze vloeistof wordt naar geel naar de aanwezigheid van uitlaatgassen bevatten of blijft blauw wanneer geen gassen worden gedetecteerd. De aanwezigheid van uitlaatgassen in de radiator kan een koelvloeistof lek geven.

Lekdetectie Dye

Lekdetectie kleurstof is een gekleurde kleurstof die veilig is om toe te voegen aan de koelvloeistof zich om lekken beter zichtbaar te maken. Deze kleurstoffen kunnen fluoresceren en gloeien onder blootstelling aan UV licht. Dit kan de detectie van kleinere lekkages veel gemakkelijker.

UV-lamp

Een UV-lamp is een lamp die geeft af ultraviolet licht dat de koelvloeistof lekken zal laten zien bij gebruik met een UV koelvloeistof kleurstof.

Share This Post