Index / Persoonlijke financiën / Kiezen van de juiste College: Openbare of privé?

Share This Post

Persoonlijke financiën

Kiezen van de juiste College: Openbare of privé?

Sluit niet uit dat het bijwonen van een prive-universiteit alleen vanwege de prijs. Als een bepaald college heeft een hogere collegegeld krijgen de leerlingen vaak meer financiële hulp om te helpen als in aanmerking te komen eisen wordt voldaan. - Jo

Advertisement

Sluit niet uit dat het bijwonen van een prive-universiteit alleen vanwege de prijs. Als een bepaald college heeft een hogere collegegeld krijgen de leerlingen vaak meer financiële hulp om te helpen als in aanmerking te komen eisen wordt voldaan.

- Jodi Okun, college de financiële steun adviseur

Als het aankomt op het kiezen van een college moeten de leerlingen en ouders een groot aantal factoren, van academische reputatie tot regio op maat. Hoewel dergelijke elementen zijn belangrijk, hoewel, kosten overschaduwt ze vaak allemaal als collegegeld blijft student lening schuld spiralen stijgen en uit de hand.

Echter, het is van vitaal belang verder te kijken dan de sticker prijs wanneer u overweegt welke hogeschool of universiteit heeft het meest bang voor je buck, zeggen de experts, vooral als je het onderzoeken en vergelijken van de kosten van de publieke en private universiteiten.

Het kennen van de feiten kun je iets te nemen om de bank als je gewicht staat hogescholen en universiteiten versus particuliere instelling te geven.

Ken de feiten

Om een ​​gevoel van hoe breed de variatie in de prijzen is een van hogescholen en universiteiten van het land te krijgen, kijk dan niet verder dan het The College Board "Trends in College Pricing," een jaarverslag met informatie over veranderingen in undergraduate collegegeld en vergoedingen, kost en inwoning en andere geraamde uitgaven in verband met postsecondary onderwijs. Het is gebaseerd op gegevens bleek via jaarlijkse overzicht van de colleges van de organisatie.

"In aanvulling op de gepubliceerde prijzen, het rapport bevat gegevens over de gemiddelde nettoprijzen studenten daadwerkelijk te betalen", aldus Jennifer Ma, een onafhankelijk politiek analist voor het College van Bestuur en co-auteur van "Trends in College Pricing. '' Net prijzen worden berekend door van sticker prijzen toe te kennen steun uit alle bronnen en fiscale voordelen. Deze netto-prijzen zijn schattingen van wat gezinnen nodig hebben uit hun eigen zak gemiddeld te betalen. "

De lange termijn waarde van een hbo-opleiding

Een hbo-opleiding blijft een van de beste investeringen die een student kan maken, zei David Hawkins, directeur van de openbare orde en het onderzoek van de Nationale Vereniging voor College Toelating Counseling. Statistieken ondersteunen dat begrip.

Volgens "het economische voordeel van Postsecondary Degrees: A State and National Analysis", een rapport van de Vereniging van State Hoger Onderwijs Executive Officers, bestaat er een duidelijke relatie tussen het opleidingsniveau en inkomen. Bijvoorbeeld, mensen met een middelbare school diploma's meldde een gemiddelde jaarinkomen van $ 29.423, terwijl de voltooiing van bachelor-opleidingen verdiend $ 50.360 op het gemiddelde.

De echte vraag is dan ook of het een verstandige investering om een ​​aanzienlijke hoeveelheid door te brengen of lenen van geld om een ​​duurdere, top-tier instelling versus gaan met het beste pakket financiële steun of minder dure State University bij te wonen.

"Over het algemeen, een student die zich inschrijft in een instelling, dat is een goede pasvorm zal academisch slagen en erkennen de veelzijdige voordelen van het hoger onderwijs, met inbegrip van financiële zekerheid, maatschappelijk engagement, sociaal engagement, onder andere voordelen," zei Hawkins. "Het hebben van een goed begrip van de financiële gevolgen van de inschrijving in een bepaalde instelling is een belangrijk onderdeel van de behandeling van fit. ''

Met andere woorden, het is belangrijk om het grootste deel van het college ervaring te maken - ongeacht waar of hoeveel het kost - op een toekomstige rendement op de investering te garanderen.

"Iedere student moet zijn of haar eigen beslissingen te nemen over hoeveel schuld ze zijn comfortabel met het nemen van te maken", aldus Hawkins.

De profs van State U

Op papier, openbare universiteiten bieden de beste deal. "Vanuit hun afkomst, zijn openbare universiteiten bedoeld om een ​​goede economische waarde om studenten te voorzien", zegt David Hawkins, directeur van de openbare orde en het onderzoek van de Nationale Vereniging voor College Toelating Counseling. Dat is de reden waarom hij beveelt aan dat gezinnen onder andere openbare universiteiten bij het samenstellen van de lijst van potentiële hogescholen. "In een tijdperk waarin de financiën steeds vastgebonden, het alleen zinvol om de toestand te nemen op het educatieve aanbod ze bieden," zei hij.

Hoeveel kunt u besparen door het bestuderen bij een openbare universiteit? Voor het schooljaar 2012-13, de gemiddelde collegegeld en vergoedingen voor in-state, full-time studenten op vier jaar openbare instellingen was $ 8655, in vergelijking met $ 29.056 voor full-time studenten op particuliere, non-profit vier jaar instellingen, volgens "Trends in College Pricing." Toen kost en inwoning kosten zijn inbegrepen, de totale gemiddelden $ 17.860 voor in-state studenten aan openbare instellingen en $ 39.518 voor studenten op particuliere, non-profit scholen.

Gaan de openbare universiteit route kun je beperken tot de scholen alleen in je land van herkomst als u wenst te komen voor in-state collegegeld tarieven, maar er zijn uitzonderingen. "Merit beurzen of collegegeld kortingen op basis van academische prestaties mogen er niet toe brengen collegegeld omlaag om in-state spiegels, maar ze kunnen zorgen voor een aantrekkelijker aanbod", zei Hawkins. Sommige openbare instellingen bieden verlaagde tarieven voor studenten die in een buurland's grensgebied wonen in-state collegegeld te betalen mogelijk te maken, voegde hij eraan toe.

De Pitch voor particuliere scholen

Particuliere hogescholen en universiteiten kan meer dan het dubbele van het collegegeld van een openbare universiteit in rekening brengen, maar dat is niet het hele verhaal, zei Jodi Okun, college financieel adviseur en gastheer van de wekelijkse #collegecash praatje op Twitter hulp. "Sluit niet uit het bijwonen van een prive-universiteit alleen vanwege de prijs. Als een bepaald college heeft een hoger collegegeld, studenten vaak meer financiële hulp om te helpen als in aanmerking te komen aan de vereisten is voldaan, "zei ze.

Zorg ervoor dat om financiële steun en kijk in institutionele beurzenprogramma's om te zien of u in aanmerking komt. Particuliere hogescholen hebben meer flexibiliteit als het gaat om verleiden studenten om hun programma's. "We schatten dat in 2012-13, private, non-profit vier jaar instellingen gegeven over $ 9.900 institutionele subsidie ​​per full-time student, terwijl vier jaar instellingen voor het maatschappelijk gegeven over $ 1.500 institutionele subsidie ​​per full-time student," zei Ma.

Het beste van beide werelden

Als je een droom universiteit in het achterhoofd, maar niet anticiperen op het ontvangen van genoeg steun om het betaalbaar te maken, een andere optie is om te beginnen bij een community college en de overdracht later. "Veel gezinnen besluiten om de twee jaar college route te gaan om de kosten van een vierjarig publiek, State College of zelfs prive-universiteit te snijden," zei Okun.

"Het idee dat men kan beginnen bij een community college wint aan populariteit, 'beaamde Hawkins.

Maak er een punt om grondig deze optie te onderzoeken om zeker te zijn dat het niet uiteindelijk kost je meer op de lange termijn. "Controle op transfer rates, erachter te komen of klassen zal overdragen zonder een hapering of als het studenten langer duurt om af te studeren als gevolg van de overdracht," Okun geadviseerd.

Werken de nummers

Hoe kun je echt een gevoel van wat je verwacht te betalen voor het college voordat je steunverlening brieven ontvangen te krijgen? Begin met het gebruik van de netto-prijs calculator op de website van elke school, zei Reyna Gobel, auteur van het boek "How Smart studenten betalen voor School" en hoe om terug te betalen federale Studenten Leningen video cursus. "Dit is iedere student en de beste vriend van de ouders. Gewoon in een aantal fundamentele info en je zult een schatting van hoeveel behoefte-gebaseerde hulp u van elk individu de school kan te krijgen. "

Hawkins aanbevolen gebruik van de tools en middelen op het Amerikaanse ministerie van Onderwijs website. "Cost Betaalbaarheid van de afdeling en transparantie Center geeft de colleges met de grootste stijging van de lessen, zowel echte dollar en het percentage toeneemt," zei hij.

De site biedt calculators om u in aanmerking te schatten voor federale hulp en informatie over het inkomen gebaseerde terugbetaling programma voor studieleningen. Dat kan je een gevoel van hoeveel u kunt verwachten dat uw maandelijkse student lening factuur te geven.

Niets over het kiezen van een college is simpel, en dat omvat het beoordelen van een school door de sticker prijs. "Het is goed om ten minste één school die je kunt veroorloven met leningen en spaargeld, maar wierp een breed net," zei Gobel. Met andere woorden, rekening met zowel publieke als private opties, en ga dan met het aanbod dat het meest aantrekkelijk voor u.

Lees Next:

Share This Post