Index / Huis / Keramische kookplaat Facts

Share This Post

Huis

Keramische kookplaat Facts

Keramische kookplaten zijn van glas gebakken bij extreem hoge temperaturen, waardoor het oppervlak een hoge sterkte en duurzaamheid. In tegenstelling tot traditionele kachels, die zijn voorzien van verhoogde branders die val vet en kruimels, keramisc

AdvertisementKeramische kookplaten zijn van glas gebakken bij extreem hoge temperaturen, waardoor het oppervlak een hoge sterkte en duurzaamheid. In tegenstelling tot traditionele kachels, die zijn voorzien van verhoogde branders die val vet en kruimels, keramische kookplaten bieden een gladde kookoppervlak gemakkelijk schoon te maken. Inzicht in de basisfeiten over keramische kookplaten kan het gemakkelijker maken om te kopen, te beheren en uw kookplaat te behouden.

Technologie

Keramische kookplaten beroep op één van twee fundamentele technologieën. Standaard modellen hebben elektrische weerstanden verborgen onder het glas. Deze eenheden leveren stralingswarmte het oppervlak van de kookplaat, die vervolgens transfers potten of pannen te koken. Zodra u de kookplaat uit te schakelen, de warmte blijft in de keramische oppervlak en neemt de tijd om af te koelen. Geavanceerde keramische kookplaten vertrouwen op magnetische inductie in plaats van de traditionele verwarmingselementen. Een elektrische stroom een ​​magnetisch veld onder de kookplaat oppervlak. Dit magnetisch veld opwekt deeltjes in de pot of pan, waardoor het opwarmt. In tegenstelling tot de standaard elektrische kookplaten, inductie units Verhit de pan, niet de keramische kookplaat. Zodra de pan van het fornuis is verwijderd, wordt niet meer warmte en de kookplaat blijft koel.

Cookware

Bijna elk type van kookgerei kan worden gebruikt met de traditionele keramische kookplaten, maar voor de beste resultaten, de Utah State University Cooperative Extension suggereert platte bodem kookgerei gerangschikt om elke brander element past. Vermijd kookgerei te slepen op uw keramische kookplaat om het risico op krassen te verminderen. Inductie-aangedreven keramische kookplaten alleen werkt met magnetische kookgerei, zoals de magnetische deeltjes zijn nodig om warmte op te wekken. Kies een platte bodem pannen van gietijzer, staal of roestvrij staal.

Verzorging en onderhoud

Reinig uw keramische kookplaat met behulp van producten die zijn aanbevolen in de handleiding. Elke keer dat je kookt, veeg morsen en spatten weg als de kookplaat is afgekoeld om brandwonden te voorkomen. Als het gemorste bevat suiker, opruimen meteen, voordat het een kans heeft om af te koelen, om blijvende schade aan het keramische oppervlak te voorkomen. Gebruik een niet-schurende schrobben pad of keramische kookplaat schraper om het apparaat schoon te maken, of kies gereedschappen aanbevolen door de fabrikant. Staalwol en andere schuurmiddelen kunnen deze cooktops krassen en mag niet worden gebruikt.

overwegingen

In tegenstelling tot traditionele kachels, met hun omvangrijke branders en roosters, keramische kookplaten bieden een glad oppervlak te versnellen reiniging en onderhoud. Smooth cooktops bieden ook een grotere energie-efficiëntie dan kachels uitgerust met spoelen of schijven, volgens de Maryland Energy Administration. Nadelen van keramische kookplaten omvatten het risico van schade door liet objecten en de noodzaak speciale reinigingsmiddelen om beschadiging te voorkomen. Bovendien, druk inblikbedrijven waterbad conservenfabrikanten en dergelijke inblikken apparatuur in het algemeen niet gebruiken met keramische kookplaten vanwege het risico van krassen, scheuren of andere beschadigingen.

Share This Post