Index / Reizen / Kenmerken van een succesvolle Theme Park

Share This Post

Reizen

Kenmerken van een succesvolle Theme Park

Bijna iedereen weet over Walt Disney World (disneyworld.disney.go.com) in Florida. De meeste Amerikanen, en vele internationale bezoekers zijn er ook niet gegaan of ken mensen die hebben. Het is een van de meest populaire pretparken in de wereld en d

AdvertisementBijna iedereen weet over Walt Disney World (disneyworld.disney.go.com) in Florida. De meeste Amerikanen, en vele internationale bezoekers zijn er ook niet gegaan of ken mensen die hebben. Het is een van de meest populaire pretparken in de wereld en de standaard waaraan alle anderen worden beoordeeld. Kortom, Disney heeft het allemaal uit te vinden als het gaat om de kenmerken van een succesvolle themapark.

Plezier voor alle leeftijden

Themaparken worden vaak gezien als de eerste plaats voor kinderen. Dit geldt tot op zekere hoogte, maar het is een vergissing om te veronderstellen dat alles in het park is ontworpen voor de kleintjes. Als mama en papa of opa en oma niet genieten daar te zijn, is er minder kans dat ze zullen de kinderen volgend jaar te brengen. Het belangrijkste kenmerk van het themapark succes maakt het leuk voor mensen van alle leeftijden om daar te zijn. "Milder" ritten voor kleine kinderen zijn een must, maar spannende attracties voor oudere kinderen en volwassenen zijn ook nodig. Park secties kunnen specifiek gewijd aan bepaalde groepen op basis van leeftijd. Toon Town in Disney World, bijvoorbeeld, is alleen voor kleine kinderen, terwijl de Pleasure Island is een speeltuin voor volwassenen.

Locatie en weer Friendly

Locatie is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de formule voor succes in een pretpark. De faciliteit moet toegankelijk zijn voor grote aantallen mensen en niet te ver buiten de gebaande paden of te ver van een grote luchthaven te zijn. Fysieke locatie heeft ook te maken met het weer; is het geen verrassing dat de VS de meest succesvolle themaparken in Florida en Zuid-Californië, twee gebieden met mild het hele jaar door klimaten. Pretparken in gebieden met koude winters zijn beperkt tot seizoen werken.

Grote attractie Elements

Themaparken leven en sterven door de kwaliteit van hun attracties. Sommige attracties live op voor de generaties, zoals Space Mountain, terwijl anderen uiteindelijk krijgt met pensioen, omdat ze gewoon niet het algemeen belang vast te houden. Een succesvolle themapark moeten worden verankerd met gedenkwaardige attracties die mensen willen om te rijden of te zien over en weer. Grote attracties zijn inclusief en zijn niet al te beperkend. Zij moeten fantastische verhalen elementen en zet bezoekers in unieke situaties of instellingen. Waarbij alle zintuigen, willekeurige uitkomsten en de toevoeging van memorabele muziek kan ook attracties vooral succesvol te maken.

succesvolle Theme

Het verschil tussen een pretpark en een pretpark is het thema. Pretparken zijn slechts collecties van attracties en spelletjes, terwijl een pretpark is bedoeld om bezoekers naar een fantastische plek waar de werkelijkheid tijdelijk wordt opgeschort tot op zekere hoogte te zetten. The Magic Kingdom of Wizarding World of Harry Potter bij Universal Orlando (universalorlando.com) zijn themapark secties ontworpen om precies dat te doen. Deze opschorting van de werkelijkheid en een doordachte thema is de sleutel tot hun succes.

Share This Post