Index / Tuin / Kenmerken van de maïsplant

Share This Post

Tuin

Kenmerken van de maïsplant

De maïsplant (Dracaena fragrans 'Massangeana') is een bloeiende struik en bladplant. informele naam van de maïsplant is afkomstig van gelijkenis van de stam om een ​​maïs stengel. Oorsprong Hoewel het is afkomstig uit landen in tropische gebieden van

AdvertisementDe maïsplant (Dracaena fragrans 'Massangeana') is een bloeiende struik en bladplant. informele naam van de maïsplant is afkomstig van gelijkenis van de stam om een ​​maïs stengel.

Oorsprong

Hoewel het is afkomstig uit landen in tropische gebieden van Afrika, zoals Ghana en Zimbabwe, kan het elders worden geteeld. In Noord-Amerika, kan maïsplanten worden geplant het hele jaar door in het zuiden van USDA winterhardheid zones, zoals in Mexico, Florida en Hawaii.

Uiterlijk

Met soms paars of roze knoppen, de maïsplant heeft brede bladeren met een opvallende gele streep in het midden. De maïsplant kan groeien tot 15 voet lang met een gemiddelde spread van 3 voeten.

Teelt

Omdat de geurige bloeiende plant bloeit in de schaduw, kan het dienen als een low-onderhoud kamerplant. Het vereist ook weinig water en is tolerant ten opzichte van vele soorten van de bodem, met inbegrip van klei, zuur en licht alkalisch.

Gebruiken

Hoewel niet inheems in Noord-Amerikaanse landen, kunnen maïsplanten buiten gedijen als haagplant.

Pest Resistance

Mijten, trips en kauwen insecten zijn bekend om de oppervlakte van de maïsplant. Echter, de aanwezigheid van ongedierte niet beperken het vermogen van de maïsplant om gedijen op lange termijn.

Ziekte

Maïsplanten worden vatbaar voor wortelrot als ze ouder zijn dan bewaterd. Het optreden van bladvlekken ziekten zijn ook gedocumenteerd.

Share This Post