Index / Ambachten / Keniaanse Knutselen voor kinderen te maken

Share This Post

Ambachten

Keniaanse Knutselen voor kinderen te maken

Keniaanse cultuur is divers, en het land is een smeltkroes van vele stammen. Children's ambachten kunnen kinderen over Kenia op te voeden en zorgen voor plezier. Ze zijn gebaseerd op tribal en handel douane en zijn relatable aan culturen in Afrika vo

Advertisement

Keniaanse cultuur is divers, en het land is een smeltkroes van vele stammen. Children's ambachten kunnen kinderen over Kenia op te voeden en zorgen voor plezier. Ze zijn gebaseerd op tribal en handel douane en zijn relatable aan culturen in Afrika voor de toekomst leren. Hebben kinderen maken een masker, schild en speer, kigogo spelletje of shell sieraden voor een Keniaanse ervaring.

Maskers en Shields

Knip vormen uit een 2- of 3-foot kartonnen doos op een tribal schild of een kleinere 1-foot box te creëren om een ​​ceremoniële-stijl masker te maken. Afzonderlijk, sporenelementen gezicht stukken, zoals ogen, neus, mond en oren, en plak ze op. Voor een schild, kunt u het zelfde voor een patroon van abstract of dierlijke ontwerpen doen. U kunt meerdere lagen op te sporen als je wilt dat ze meer uitsteken, of u kunt een grotere functies maken van gevouwen karton. Een andere methode is het papier-maché gebruikt om de stukken aan elkaar kleven; dek de masker of schild met het voor een ruwer oppervlak. Zorg ervoor dat u de papier-mache lang genoeg ingesteld laten. Gebruik plakkaatverf tot strepen, stippen en andere markeringen te creëren; vervolgens, indien gewenst, je gaten in de zijkanten slaan en bevestig raffia of garen voor haar, rijgen handgreep over de rug. Voor Keniaanse art stijlen, kiezen ontwerpen uit de Masai, Kikuyu, Luo of Akamba stammen. Sommige kinderen kunnen een speer om te gaan met het schild willen; hechten een kartonnen punt op een houten stok of een plug en bind een lederen draagtasje string aan.

Kigogo Game

Ook bekend als "mancala" of "Oware" in verschillende delen van Afrika, dit spel is makkelijk te maken met huishoudelijke materialen en biedt kinderen met een spel om daarna te spelen. In Kenia, wordt het genoemd "kigogo." Gebruik eierdozen en gedroogde bonen of kleine stenen voor tellers. Met tape of nietjes, sluit een extra ei beker aan elk uiteinde van een eierdoos met zijn top afgesneden. Verf de kigogo board in gekleurde poster verf en laten drogen. Elke speler zal 48 bonen of stenen om te spelen nodig hebben. Game-instructies kunnen online of in de sectie Resources te vinden. U kunt ook snoep of kralen te gebruiken voor de tellers, de uitbreiding van het plezier door te laten kids daarna eten de snoep of gebruik de kralen ze winnen om een ​​armband te maken.

Cowry Crafts

Kaurischelpen waren een van de eerste Afrikaanse valuta's en zijn nog steeds het symbool van rijkdom en geluk. Ze zijn een populaire accent aan Keniaanse ambachten en worden gebruikt op alles van het drinken van kalebassen tot handtassen. Jongere kinderen touwtje kaurischelpen op een leren riem om armbanden of kettingen te maken, terwijl de oudere kinderen te kunnen borduren op een lederen etui. Voor sieraden, das knopen aan weerszijden van de schaal, waardoor het op zijn plaats. U kunt ook de schelpen met kleurrijke kralen tussenwerpen. Kaurischelpen kan gevonden worden in bulk op ambachtelijke winkels en komen soms met voorgeboorde gaten threading. U kunt de draad leer, touw of draad door elk uiteinde van de kauri zonder boren gaten, als je wilt dat ze tot het einde zitten tot eind. Als je wilt dat ze bengelen van een draad en je hoeft niet de voorgeboorde aard dan ook, kunt u kleine gaatjes met een handheld boormachine te maken, maar laat kinderen dit doen. Draag werkhandschoenen en een veiligheidsbril; met behulp van een ambacht bankschroef te houden de schelpen zal ook de veiligheid te verhogen.

Share This Post