Index / Gezondheid / Kanker van de Tibia Symptomen

Share This Post

Gezondheid

Kanker van de Tibia Symptomen

Terwijl andere vormen van kanker elders kan ontstaan ​​en de verspreiding naar het bot, botkanker is opmerkelijk omdat het zijn oorsprong heeft in een bot en kan zich verspreiden naar andere delen van het lichaam. Veruit de meest voorkomende vorm van

AdvertisementTerwijl andere vormen van kanker elders kan ontstaan ​​en de verspreiding naar het bot, botkanker is opmerkelijk omdat het zijn oorsprong heeft in een bot en kan zich verspreiden naar andere delen van het lichaam. Veruit de meest voorkomende vorm van botkanker is bekend als osteosarcoom. Osteosarcoom meestal langer botten, zoals de tibia en de botten in het bovenbeen en armen. Omdat osteosarcoom neiging te groeien van de cellen die helpen om botten groeien, is een veel voorkomende kanker bij jongeren en kinderen, wiens beenderen, met name hun botten, nog steeds.

Been pijn

Beenpijn is meestal de eerste tekenen van de ziekte. De pijn kan erger worden tijdens de oefening of 's nachts. Vele malen dit wordt genegeerd, omdat het wordt toegeschreven aan ofwel spierspanning of groeipijnen. Het verschil is dat deze pijn niet zal verbeteren met rust.

gezwollen been

Een ander symptoom van botkanker van de tibia is zwelling. De zwelling kan het hele been bedekken of het kan meer gelokaliseerd. Als het voldoende groot is geworden, kan de tumor ook worden weergegeven als een zwelling.

mank

Door pijn of zwakte in de ledematen, die wordt veroorzaakt door kanker, kan de persoon een iets mank het aangedane ontwikkelen.

Vermoeidheid en Bloedarmoede

Mensen met botkanker kan ongewoon moe voelen en kan bloedarmoede te wijten aan het verlies van rode bloedcellen. Dit is meestal het gevolg van ijzergebrek.

Koorts

Een van de voorkomende symptomen van kanker koorts. Onverklaarbare koorts, zelfs een lichte koorts, die blijft bestaan ​​ondanks de behandeling kan een teken zijn van iets ernstigs zijn.

Fractuur van de Tibia

Een breuk is vaak de manier waarop deze vorm van botkanker is ontdekt. Dit gebeurt meestal omdat de ziekte het bot op het punt dat het brosser dan gebruikelijk verzwakt.

Share This Post