Index / Huisdieren / Kanker bij Jonge Honden

Share This Post

Huisdieren

Kanker bij Jonge Honden

De meeste mensen denken van kanker als ziekte die middelbare leeftijd tot oudere honden beïnvloedt, maar dit is helaas niet altijd het geval. Pups niet ouder dan 18 weken oud zijn gediagnosticeerd met tumoren van verschillende typen. In feite bepaald

Advertisement

De meeste mensen denken van kanker als ziekte die middelbare leeftijd tot oudere honden beïnvloedt, maar dit is helaas niet altijd het geval. Pups niet ouder dan 18 weken oud zijn gediagnosticeerd met tumoren van verschillende typen. In feite bepaalde tumoren vaker voor bij jonge dieren in plaats van volwassen honden.

Lymfoom of Lymfosarcoom

Lymfoom is een kanker van het immuunsysteem die een soort witte bloedcellen genaamd lymfocyten beïnvloedt. Hoewel lymfoom wordt meestal gediagnosticeerd bij honden leeftijd van 6 jaar en ouder, het is gemeld bij puppies zo jong als 9 maanden oud in een case report door veterinaire oogartsen N Escanilla et al in 2012. Elk ras kan worden beïnvloed door lymfoom, maar Golden retrievers, boxers en Schotse terriërs een hoger risico op het ontwikkelen van lymfomen dan andere rassen. Lymphoma kunnen beïnvloeden het hele lichaam, waardoor de symptomen van de ziekte zijn zeer variabel, maar kunnen bestaan ​​uit externe lymfkliervergroting, gebrek aan energie, gebrek aan eetlust, braken en diarree.

Als uw hond vertoont tekenen van ziekte of u merkt een nieuwe zwelling, zoek veterinaire zorg. Naald aspiratie van lymfeklieren is een gemeenschappelijk instrument gebruikt om lymfoom te diagnosticeren. Als lymfoom wordt bevestigd, is de aanbevolen behandeling plan is chemotherapie. Helaas lymfoom wordt zelden genezen met de behandeling, maar uw dierenarts kan de bijzonderheden van de zaak van uw hond te bespreken en bepalen een meer nauwkeurige prognose.

Tip

The Pet Health Library heeft een handige diagram dat de locatie van de externe lymfeklieren bij honden geïdentificeerd.

huidtumoren

Mestcel tumoren en histiocytomas zijn de huidtumoren vaakst gediagnosticeerd bij jonge honden. Histiocytomas verschijnen vaak op de huid roze, verhoogd en vaak haarloze massa's en zijn bijna altijd gevonden bij honden jonger dan 2 tot 3 jaar oud. Ze kunnen worden gediagnosticeerd met ofwel naald aspiratie of biopsie. Hoewel chirurgische verwijdering is een goede behandelingsmethode, veel van deze tumoren spontaan achteruit en konden derhalve operatie niet nodig. Uw dierenarts kan u te begeleiden op de beste methode van de behandeling. Histiocytomas worden beschouwd als goedaardige tumoren en worden niet verwacht om zich te verspreiden naar andere locaties, zodat de prognose is goed voor een hond gediagnosticeerd met dit soort tumor.

Mestceltumoren een gelijkaardige met histiocytomas, dus is het belangrijk om de dierenarts onderscheid daartussen. Naaldaspiratie is een betrouwbare manier om mestceltumoren diagnosticeren. Unlike histiocytomas zal mastceltumoren niet spontaan regressie en daarom zal chirurgische verwijdering vereist voor behandeling. Sommige mestceltumoren zal uitbreiden naar andere plaatsen in het lichaam, zodat de prognose kan meer worden bewaakt voor honden gediagnosticeerd met deze ziekte. Het biopsie rapport verkregen na de operatie zal uw dierenarts informatie die u zullen helpen uw hond prognose voorspellen geven.

Osteosarcoom van Bone

Osteosarcoom zijn tumoren van bot dat het vaakst voorkomen bij honden van 6 jaar of ouder zijn. Er is echter een kleine populatie van honden gediagnosticeerd met osteosarcoom tussen 18 en 24 maanden oud. Grote en zeer grote rassen honden, zoals Duitse Doggen en Rottweilers lopen het grootste risico op het ontwikkelen van deze vorm van kanker. De meest voorkomende symptoom mank aan een bepaald been gevolg van pijn. Röntgenfoto van het been vertonen vaak een laesie in het bot en de tumor wordt gewoonlijk gediagnosticeerd met biopsie.

De prognose van osteosarcoom vaak wordt bewaakt omdat de tumor vaak uitbreidt naar de longen of andere botten, ook na verwijdering. Behandeling kan leiden tot langdurige overleving in veel gevallen. Bespreek het geval van uw hond met uw dierenarts om de best mogelijke beslissing voor u en uw hond.

Waarschuwing

Sluit niet uit dat kanker als een mogelijke diagnose, alleen maar omdat je hond is jong. Bezoek uw dierenarts als u massa's of zwellingen te vinden of uw hond vertoont abnormale symptomen.

Share This Post