Index / Gezondheid / Kan Pijn verhogen glucosespiegels bij diabetici?

Share This Post

Gezondheid

Kan Pijn verhogen glucosespiegels bij diabetici?

Pijn neemt de bloedsuikerspiegel, wat weer kan leiden tot meer pijn voor diabetici. Begrijpen hoe de cyclus werkt en wat u kunt doen kan u helpen bij het bedrag van de pijn die je ervaart, afgesneden korte termijn glucose spikes te verminderen en lev

Advertisement

Pijn neemt de bloedsuikerspiegel, wat weer kan leiden tot meer pijn voor diabetici. Begrijpen hoe de cyclus werkt en wat u kunt doen kan u helpen bij het bedrag van de pijn die je ervaart, afgesneden korte termijn glucose spikes te verminderen en leven een gezonder leven ondanks het hebben van diabetes.

Pijn, omdat het een stressor, veroorzaakt een reeks metabolische reacties die leiden tot verhoogde glucosespiegels. Hoge glucosespiegels kan weer meer pijn veroorzaken bij verzwarende omstandigheden veroorzaakt door diabetes, zoals diabetische neuropathie. Diabetici hebben vaak tolerantie voor pijn, die pijn moeilijker voor hen om te gaan met maakt en draagt ​​bij tot de metabole reactie van het lichaam, het creëren van een vicieuze cirkel verlaagd.

Bij stress, reageert het lichaam met een snelle afgifte van adrenaline (ook bekend als epinefrine). Dit wordt vaak de "strijd of vlucht" reactie genoemd omdat het leidt tot de lever om extra glucose vrij te geven, zodat je de energie om te vechten of weglopen van de bron van de stress. Dit kan grote schade aanrichten voor een diabetespatiënt.

Diabetici routinematig ervaart pijn, het gebruik van een lancet om een ​​kleine hoeveelheid bloed te trekken voor een glucose-controle om het omgaan met de gevolgen van de pijnlijke complicaties van diabetes. Met chronische pijn, zijn pijnsignalen versterkt of verkeerd geïnterpreteerd door het centrale zenuwstelsel, waardoor de pijn lijkt veel erger dan acute pijn. Deze verhoogde pijnperceptie kunnen maken het moeilijker voor een diabetisch om een ​​goede controle van hun diabetes te behouden. Een Finse studie gepubliceerd in het 11 juni 2008 Oxford Journal of Rheumatology de conclusie dat er "een significant verband tussen diabetes en (chronische wijdverspreide pijn) in de volwassen bevolking."

Als je diabetes hebt, de beste ding om te doen om de pijn van chronische aandoeningen die verband houden met de ziekte is om het advies van uw zorgverleners 'volgen te voorkomen, neem je medicijnen, krijgen meer bewegen, volgt het dieet aanbevolen voor u, uw bloed testen gedaan en maak er een gewoonte van op de hoogte blijven van uw glucosespiegel. Het handhaven van strakke controle van uw ziekte zal vertragen of de ontwikkeling van pijnlijke complicaties te voorkomen.

Er zijn vele manieren om pijn te bestrijden. Ontspanningsoefeningen, meditatie en gebed helpen vaak zenuwen te kalmeren. Dat geldt ook voor het verrichten van ontspannende activiteiten. Het toepassen van warmte of koude aan het deel dat pijn doet; massage, rust en beweging zijn nuttig voor chronische pijn. Geestelijke vooruitzichten kan de ernst van de pijn beïnvloeden. Het veranderen van je gedachten van negatief naar positief kan "turn down" de pijn. Afleiding, zoals het spelen van een spel of het afbeelden van een leuke en ontspannende locatie, is een goede korte termijn aanpak voor het verminderen van pijn. Elektrische stimulatie kan helpen blok pijnsignalen van het reizen van de zenuwen en de productie van endorfines stimuleren - natuurlijke pijnstillers van het lichaam. Voorschrift en over-the-counter drugs pijn te verminderen. Sommige recepten werken door het kalmeren van de zenuwbanen. Verdovende middelen dempen alle zintuigen, inclusief pijn. Prescription antidepressiva kan helpen bij het beheren van chronische pijn. De kruidenformules bromelaïne, curcumine, echinacea, kamille, gember en arnica hebben anti-inflammatoire effecten. Gelach, slaap en seks kunnen allemaal bijdragen tot het verminderen van pijn, als goed.

Share This Post