Index / tech / Kan iemand nemen hun geld terug via PayPal?

Share This Post

tech

Kan iemand nemen hun geld terug via PayPal?

PayPal is een online dienst waarmee leden om geld over te maken, betalingen en facturen te verzenden zonder gebruik te maken van een conventionele bank. Deze beveiligde service is beschikbaar voor iedereen met een e-mailadres, en indien gewenst kan w

AdvertisementPayPal is een online dienst waarmee leden om geld over te maken, betalingen en facturen te verzenden zonder gebruik te maken van een conventionele bank. Deze beveiligde service is beschikbaar voor iedereen met een e-mailadres, en indien gewenst kan worden bevestigd aan bankrekeningen en creditcards. Deze dienst maakt online veilingen en verkoop veel gemakkelijker. Echter, het is ook onderworpen aan frauduleuze overschrijvingen of transacties die niet gaan zoals gepland. In deze situaties kunnen PayPal-gebruikers ervoor kiezen om de transactie te betwisten of bestel een chargeback.

terugboekingen

Chargebacks worden ook wel last omkeringen, doet zich voor als de koper vraagt ​​een creditcardmaatschappij om een ​​voltooide transactie terug te draaien. Deze kosten komen op PayPal alleen wanneer de koper van een bankpas of creditcard heeft gebruikt. De meeste gebruikers vragen om een ​​terugboeking alleen wanneer het gekochte of de dienst was niet aangekomen, werd nooit voltooid, of was niet zoals geadverteerd. Zij kunnen ook vragen om een ​​terugboeking wanneer iemand anders gebruik van hun creditcard of bankpas nummers om een ​​item dat ze niet toestaan ​​te kopen.

Ongeautoriseerde PayPal Transaction

Ongeautoriseerde transacties die geen bankpas of creditcard inhouden kunnen nog steeds worden betwist. Als een hacker inbreekt op het account van een PayPal-gebruiker of verkrijgt het wachtwoord via een phishing scam of op soortgelijke wijze, kan de gebruiker een ongeautoriseerde transactie aangifte. Dit rapport bevat de specifieke transactie nummers en de reden voor het probleem, dat moet worden beoordeeld door een PayPal-medewerker van de klantenservice. PayPal vereist gebruikers om ongeautoriseerde transacties binnen 60 dagen na de voltooiing te melden.

Ongeautoriseerde Debit Transaction

PayPal geeft ook een speciale PayPal debetkaart. Gebruikers die ongeautoriseerde transacties te ervaren op deze kaart kan ook een rapport indienen, maar moet een andere methode dan voor een reguliere PayPal transactie gebruiken. PayPal debetkaart eigenaren moeten invullen van een rapport met behulp van de specifieke transactie gegevens, print en mail een kopie van het rapport aan PayPal Debit Card Department, waar het zal worden onderzocht door PayPal personeel. Gebruikers moeten ongepast debettransacties betwisten binnen 60 dagen, net zoals ze moeten voor een regelmatige PayPal-transacties.

overwegingen

Verkopers kunnen het risico van de kopers nemen hun geld terug via PayPal door duidelijk te communiceren met hun klanten te allen tijde en duidelijke terugkeerbeleid te verminderen. Als een terugboeking of ander geschil zich voordoet, verkopers hebben de mogelijkheid van betwisting van de vordering van het verstrekken van alle transactiegegevens en andere informatie met betrekking tot de verkoop of service. PayPal en alle bijbehorende creditcard of pinpas bedrijven zullen deze gegevens in de beslissing van het geschil te overwegen.

Share This Post