Index / Persoonlijke financiën / Kan een IRA worden Gegarneerde in Texas?

Share This Post

Persoonlijke financiën

Kan een IRA worden Gegarneerde in Texas?

Texas bewoners kunnen een civiele rechtszaak gezicht voor het niet om een ​​schuld terug te betalen. Terwijl de staatswet verbiedt schuldeisers van garnering uw loon te verzamelen wat verschuldigd is, kunnen schuldeisers proberen om uw bankrekening t

AdvertisementTexas bewoners kunnen een civiele rechtszaak gezicht voor het niet om een ​​schuld terug te betalen. Terwijl de staatswet verbiedt schuldeisers van garnering uw loon te verzamelen wat verschuldigd is, kunnen schuldeisers proberen om uw bankrekening te garneren of in beslag nemen andere financiële activa. Onder de Texas Property Code, bepaalde activa zijn vrijgesteld, met inbegrip van de bijdragen aan gekwalificeerde pensioen accounts. Als je wordt aangeklaagd door een schuldeiser in Texas, leren hoe u uw pensioen spaargeld te beschermen tegen aanvallen.

vrijgesteld Bijdragen

Op grond van artikel 42,0021 van de Texas Property Code, bijdragen aan een gekwalificeerde individuele pensioen-account (IRA) - waaronder een traditionele IRA, Roth IRA, Simple IRA of september IRA - zijn vrijgesteld van crediteuren claims. U kunt alleen aanspraak maken op de vrijstelling voor het bedrag van de bijdragen die in mindering gebracht van de federale fiscale code zijn. Voor op grond van artikel 408 of 408a van de IRS code gevestigde traditionele en Roth IRAS, wordt het totale bedrag dat kan worden vrijgesteld beperkt tot $ 1.171.650 vanaf 2011. De beperking vrijstelling geldt niet voor bijdragen aan een eenvoudige of september IRA plan.

rollovers

Texas wet staat u ook een vrijstelling voor uitkeringen van pensioenfondsen op voorwaarde dat de middelen binnen 60 dagen in een ander pensioen rekening wordt doorgerold claimen. De vrijstelling geldt voor fondsen rolde van een traditionele IRA om een ​​Roth IRA of van een werkgever gesponsorde plan, zoals een 401k. Als je rollen over een werkgever gesponsorde plan, kunt u de beperking federale ontheffing te voorkomen door de invoering van het geld in een aparte individuele pensioen-account in plaats van toe te voegen aan een bestaande IRA. Als je dat regelmatig uitkeringen uit een IRA, de federale wet verbiedt ook de schuldeisers van het versieren van deze fondsen van uw bankrekening.

erfelijke IRAS

Texas recht met een erfelijke IRA iedere andere willekeurige type IRA. Wanneer u erven, de IRS moet u kiezen tussen minimum uitkeringen op basis van uw levensverwachting of ontvangen de volledige distributie over een periode van vijf jaar. Je kunt echter niet om het even welke nieuwe bijdragen aan een erfelijke IRA. Om deze reden, worden overgeërfd IRAS verschillend worden behandeld voor een vrijstelling doeleinden. In 2101 zaak waarbij Robert en Janice Chilton, de Eastern Division Texas Bankruptcy Court oordeelde dat geërfd IRAS zijn niet vrijgesteld van crediteuren claims. Dit betekent dat schuldeisers kunnen proberen om deze fondsen te grijpen voor onbetaalde schulden, zelfs als u voor faillissement bescherming.

overwegingen

Als je geld bijdragen aan een IRA om incasso inspanningen te vermijden, kan uw schuldeiser nog steeds in staat om ze te openen. Bijvoorbeeld, als je nonexempt activa geliquideerd en zet het geld op uw IRA voor het indienen van een faillissement, uw schuldeisers kunt uw verzoek te hebben afgewezen op grond van het feit dat u frauduleus heeft gehandeld. Onder staats-en federale wetgeving, wordt uw IRA niet vrijgesteld van derdenbeslag beschouwd als u onbetaalde kinderbijslag, alimentatie of achterstallige belastingen verschuldigd.

Share This Post