Index / Gezondheid / Kan de prostaat worden gecontroleerd met behulp van een colonoscopie?

Share This Post

Gezondheid

Kan de prostaat worden gecontroleerd met behulp van een colonoscopie?

Een colonoscopie is een medische testprocedure ontworpen om gevaarlijke veranderingen in het colon of het rectum te detecteren. Het wordt niet gebruikt om te controleren op veranderingen in de nabije prostaatklier. colonoscopie Volgens de National Di

AdvertisementEen colonoscopie is een medische testprocedure ontworpen om gevaarlijke veranderingen in het colon of het rectum te detecteren. Het wordt niet gebruikt om te controleren op veranderingen in de nabije prostaatklier.

colonoscopie

Volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse, uw arts voert een colonoscopie door het invoegen van een flexibele, verlichte buis (colonoscoop) door de anus en in de endeldarm en de dikke darm. Een kleine camera aan het uiteinde van de colonoscoop zendt live beelden op een extern weergave beeldscherm.

Digitaal rectaal examen

Tijdens een prostaat-examen, kan uw arts een digitaal rectaal examen, wat inhoudt dat het gebruik van een gehandschoende vinger in het rectum ingebracht om fysiek veranderingen in de prostaat, die zit buiten het rectum muur op te sporen uit te voeren.

transrectale Echografie

De arts kan ook een transrectale ultrageluid, hetgeen inhoudt met een sigaar-vormige sonde in het rectum geluidsgolven weerkaatsen de prostaat en een gedetailleerd beeld van de klier te voeren, volgens de Mayo Clinic.

Overeenkomsten en verschillen

Hoewel deze prostaat examen technieken toegang via de endeldarm nodig hebben, verschillen ze van colonoscopies, die een niet-verwante diagnostische doeleinden hebben.

Extra Prostate Tests

Aanvullende tests uitgevoerd om gezonde prostaat controleren omvatten prostaat biopsie (weefsel bemonstering) en een PSA-test, die de aanwezigheid van een immuunsysteem merker gekoppeld aan een verhoogd risico prostaatkanker meet.

Share This Post