Index / Eten drinken / Kan Canning Deksels verouderd?

Share This Post

Eten drinken

Kan Canning Deksels verouderd?

Een tweedelige afdichting systeem bestaande uit een deksel en een aparte schroef band heeft de oude draad beugels en rubberen ringen vervangen op de huidige conservenindustrie potten, als gevolg van de manier waarop de apparatuur is verbeterd in de t

AdvertisementEen tweedelige afdichting systeem bestaande uit een deksel en een aparte schroef band heeft de oude draad beugels en rubberen ringen vervangen op de huidige conservenindustrie potten, als gevolg van de manier waarop de apparatuur is verbeterd in de tijd. Terwijl meer betrouwbare, kan de deksels nog steeds een probleem voor zelfs de meest ervaren conservenfabrikanten geworden. Hoewel ze geen formele vervaldatum, de fabriek defecten of normale slijtage kan ervoor zorgen dat ze hun kwaliteit na verloop van tijd te verliezen.

Canning Deksel Anatomie

Today's inmaakpotten worden afgedicht met behulp van een dunne stalen deksel en een aparte schroef band. De onderkant van licht flensranden het deksel is voorzien van een korrelige rubbersamenstelling die een afdichting met bovenrand van de pot creëert. De afzonderlijke schroef band houdt de deksel op zijn plaats tijdens de verwerking in een waterbad Canner of druk Canner. U kunt de deksels éénmalig gebruikt voor de conservenindustrie doeleinden en de schroef bands onbepaalde tijd, zolang zij vertonen geen roest, deuken of putjes.

Canning Wetenschap

Tijdens het inblikken, warmte opbouwt in de potten, in wezen de inhoud koken en schadelijke bacteriën te vernietigen. Stoom bouwt ook in de potten, en wordt langzaam vrijgegeven door minuscule poriën in de deksels 'rubber coating. Wanneer alle lucht is afgevoerd uit de potten tot een vacuüm te creëren, de rubberen bekleding op de deksels expandeert, waardoor een goede afdichting. Nieuw, ongebruikt deksels zijn tot deze taak en vormen een goede afdichting gemakkelijk, terwijl oudere deksels niet kan houden zo goed en misschien niet goed af.

Testen, testen

Een van de meest betrouwbare manieren om te weten of uw inblikken deksels zijn nog steeds goed is hoe ze zich gedragen zodra de potten hebben uit de Canner is verwijderd. Goede deksels bij de karakteristieke ping of pop geven de potten afkoelen en een lichte depressie in het midden, wat aangeeft dat er geen lucht in de pot en het voedsel wordt volledig afgesloten. Oude of slecht deksels, anderzijds, verdikking omhoog en maken geen geluid. In sommige gevallen kan het deksel niet schuldige. De rand van de pot zelf kan een kleine inkeping in dat niet zichtbaar was, wat zou bijdragen tot een slechte afdichting, zelfs met een goed deksel hebben.

Milieu problemen

Inblikken deksels in een koele en droge plaats bewaard moet blijven duren, maar bepaalde milieu-omstandigheden kunnen bijdragen aan hun achteruitgang. Schommelingen in de temperatuur, vochtigheidsgraad of blootstelling aan extreme hitte of kou kunnen de rubberen coating compromissen te sluiten, waardoor het te drogen, draai broos en afbrokkelen. Controleer altijd inblikken deksels alvorens ze te gebruiken door het uitvoeren van uw vinger zachtjes rond de rubberen coating. Als het los verschijnt of stukjes losraken, het deksel is niet bruikbaar voor de conservenindustrie. Gebruik het om levensmiddelen in de koelkast of droge goederen in de bijkeuken te slaan, en het gebruik van alle voedingsmiddelen in potten die niet goed onmiddellijk of koelkast had af te dichten.

Share This Post