Index / Tuin / Kaffir Lime Tree stekken

Share This Post

Tuin

Kaffir Lime Tree stekken

De Kaffer lindeboom wordt gewaardeerd in de Aziatische keuken voor zijn bladeren. De bladeren zijn zeer aromatisch, het meegeven van een citrus smaak aan soepen en sauzen. De vruchten zijn klein, met een hobbelige textuur en licht bittere smaak. De b

AdvertisementDe Kaffer lindeboom wordt gewaardeerd in de Aziatische keuken voor zijn bladeren. De bladeren zijn zeer aromatisch, het meegeven van een citrus smaak aan soepen en sauzen. De vruchten zijn klein, met een hobbelige textuur en licht bittere smaak. De boom kan worden vermeerderd door zaad of door stekken.

De voorbereiding van de beworteling Medium

Vul een kleine pot met vochtig zand of potgrond op het uitsnijden te ontvangen. De grond moet goed vochtig, maar niet vochtig zijn. Prik een gat in de grond met een potlood of een klein takje.

Het nemen van de Cutting

Kies een steel tip voor het snijden in het late voorjaar of de vroege zomer. De steel moet ongeveer 4 centimeter in lengte en geen bloemen of vruchten bevatten. Verwijder alles behalve de bovenste twee of drie bladeren. Dompel het afgesneden uiteinde van de steel in de beworteling medium en plaats deze in het gat dat je in de potgrond gemaakt, begraven ten minste de helft van de steel. Het kantoor van de grond rond de snijden.

De zorg voor de Cutting

De sleutel tot succes wroeten het snijden is de vochtigheid. Aangezien de plant heeft geen wortels, kan het gemakkelijk uitdrogen. Houd de grond en de lucht rond de snij vochtig. De eenvoudigste manier om dit te doen is de vaste pot met een doorzichtige plastic zak dekken. Plaats de pot in de schaduw of indirect zonlicht. Als de plant heet wordt onder het plastic, snijd een paar spleten in de plastic voor ventilatie. Controleer het vochtgehalte om de paar dagen en het water de bodem als nodig is om het vochtig te houden.

verplanten

Het duurt ongeveer 6-8 weken aan de wortels voldoende om de plant transplantatie in de tuin te ontwikkelen. Geef de plant een rukje. Goed ontwikkelde wortels van de plant te houden in de bodem.

Verharden van de plant af door het in de zon voor een paar uur per dag, geleidelijk verhogen van de tijd in de buitenlucht. Zodra de plant is in staat om buiten te blijven de hele dag, is het veilig om het te planten in de tuin.

Share This Post