Index / Onderwijs / Jeugd Activiteiten met betrekking tot vergeving

Share This Post

Onderwijs

Jeugd Activiteiten met betrekking tot vergeving

Het menselijk verlangen naar wraak en verdediging staat vaak in de weg van vergeving en verzoening, wanneer een persoon een ander onrecht. Maar Jezus gaf zijn volgelingen, "vergeven, als je iets hebt tegen iemand, zodat uw Vader, Die in de hemelen oo

AdvertisementHet menselijk verlangen naar wraak en verdediging staat vaak in de weg van vergeving en verzoening, wanneer een persoon een ander onrecht. Maar Jezus gaf zijn volgelingen, "vergeven, als je iets hebt tegen iemand, zodat uw Vader, Die in de hemelen ook u uw overtredingen vergeven" (Marcus 11:25). Christelijke gelovigen moeten actief te bestrijden het natuurlijke verlangen om terug te slaan en doelbewust richten hun gedachten op een goddelijke reactie wanneer de verleiding om te reageren in woede of het bezit van een wrok. Omdat vergeving teller instinctieve kan zijn, moet de jeugd activiteiten met betrekking tot vergeving richten op hen te laten de woorden en daden die vergeving te brengen, zodat het gemakkelijker om te reageren in de genade en liefde als de ergernissen komen wordt repeteren.

Zou u vergeven?

Uitdelen drie bij vijf kaarten en vraag de jeugd om voorbeelden van situaties waar iemand heeft beledigd, onrecht of boos hen of een familielid te schrijven. Verzamel de kaarten, waaier ze uit en hebben elke jongere een kaart trekken. Verdeel het deeg in partners of kleine groepen en lees de kaarten op elkaar. Laat de jeugd te delen met hun groep of hij deze persoon en waarom of waarom niet zou vergeven. Bespreek of elke situatie gemakkelijk of moeilijk om te vergeven zou zijn en waarom vergeving is gemakkelijker in sommige situaties dan anderen.

vergeving Booth

Na een les over vergeving, laat de jeugd praktijk vergeven iemand. Het opzetten van een eigen kraam of het gebied en vragen elk jeugd te denken van een situatie waarin zij nodig hebben om iemand te vergeven. Als die persoon aanwezig is, kunt u ervoor kiezen te laten de twee van hen gebruik maken van de stand persoonlijk uit te werken de uitgifte en elkaar vergeven. U kunt ook een mannelijke en een vrouwelijke jeugdleider of assistent zitten in de cabine hebben en laat de jeugd om de beurt komen in de cabine over de situatie te praten en te oefenen hoe je de andere persoon te benaderen en zeggen dat eigenlijk de woorden: "Ik vergeef u."

Kruis van Vergeving

Het kruis is het ultieme symbool van Gods vergeving en Kolossenzen 3 smeekt gelovigen om "elkaar vergeven zoals de Heer u heeft vergeven." Het is gemakkelijk om zo gehecht raken aan een wrok dat het moeilijk is om los te laten, maar de voet van het kruis is de perfecte plek om die wrok te geven aan God en laat hem beginnen om genezing te werken in een pijnlijke situatie. Het opzetten van een kruis in uw vergaderruimte en zorgen voor een aanbod van hamers en spijkers. Moedig de jeugd op te schrijven elke mensen of situaties in hun leven dat de helende aanraking van vergeving nodig hebben. Nodig ze uit om de overtreding aan het kruis te nagelen en laat de situatie in Gods handen.

vergeving Rollenspel

De Bijbel staat vol van vergeving verhalen: Esau verwelkomen Jacob op zijn terugkeer, Jozef en zijn broers, David en Mefiboseth, de vrouw betrapt op overspel en de verloren zoon, evenals de gelijkenissen van de twee schuldenaren en de onbarmhartige slaaf, gewoon om naam een paar. Vorm kleine groepen en geef de jeugd 10-15 minuten te oefenen handelen uit een van de vergeving afleveringen. Als alternatief kunnen ze maken hun eigen vergeving scenario en handelen het uit. Laat iedere groep voeren hun skit voor de hele klas.

vergeving Balloons

Verdeel de klas in twee ongeveer gelijke teams. Geef elk team minstens één ballon per persoon. Elk team moet ballonnen van slechts één kleur te krijgen. Laat de teams voor te bereiden door het opblazen van de ballonnen en het schrijven van overtredingen en misstanden waarmee mensen te kwetsen elkaar. Leg uit dat vergeving is als een scherpe pen die alle lucht laat uit je woede en pijn. Flauwvalt pennen of punaises. Het doel is om alle ballonnen omhoog te houden terwijl het proberen om ballonnen van het andere team verschijnen met de pennen, roepen: "Ik vergeef je" wanneer het verschijnt. Het eerste team dat alle grieven van hun tegenstander te vergeven door knetterende al hun ballonnen wint.

Share This Post