Index / ouderschap / Is Tylenol veilig tijdens de zwangerschap?

Share This Post

ouderschap

Is Tylenol veilig tijdens de zwangerschap?

Als je zwanger bent, kan de medicijnen die u neemt uw baby beïnvloeden. Veel artsen adviseren paracetamol, soms op de markt gebracht onder de merknaam Tylenol, als een relatief veilige medicatie tegen pijn of koorts, maar een maart 2013 Canadese stud

AdvertisementAls je zwanger bent, kan de medicijnen die u neemt uw baby beïnvloeden. Veel artsen adviseren paracetamol, soms op de markt gebracht onder de merknaam Tylenol, als een relatief veilige medicatie tegen pijn of koorts, maar een maart 2013 Canadese studie vragen de veiligheid van Tylenol voor zwangere of zogende moeders. De Duitse Laboratorium voor Experimentele Feto-maternale geneeskunde heeft ook vragen over deze veelgebruikte over-the-counter medicatie. Deze wetenschappers geloven dat Tylenol van invloed kunnen zijn ongeboren baby's.

Acetaminophen Gekoppeld aan Disorders

Een 2013 studie van het Laboratorium voor Experimentele Feto-maternale geneeskunde, Universiteit van Hamburg-Eppendorf, uitgegeven door het "Journal of Reproductive Immunology", zegt paracetamol is niet direct verbonden met doodgeboren, baby misvormingen of soortgelijke aangeboren afwijkingen. De studie geeft aan dat kan worden gekoppeld aan astma en gedragsproblemen, zoals hyperactiviteit. Acetaminophen gemakkelijk via de placenta, waardoor, wanneer de moeder neemt het wordt gedeeld met de foetus. Dit is een punt van zorg, omdat, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration, overmatig gebruik van paracetamol kan leverschade veroorzaken.

Toegenomen gebruik Verhoogt Effect

In "De Moeder en Kind Cohort Study," uitgevoerd 1999-2008, de Noorse National Public Health Institute verzamelde informatie van zwangere vrijwilligers. Een team van wetenschappers gebruikte gegevens uit de rapporten op de lange termijn effecten van paracetamol bij kinderen te onderzoeken. Hun bevindingen werden in augustus 2013 uitgegeven door de "International Journal of Epidemiology." Zij vonden dat wanneer de moeder nam acetaminophen langer dan 28 dagen tijdens zwangerschap, risico van motorische stoornissen of gedragsproblemen steeg met 70 procent.

Hoofdpijn tijdens de zwangerschap

De hormonale veranderingen je lichaam ervaringen tijdens de zwangerschap van invloed kunnen zijn uw kans op een hoofdpijn. De Amerikaanse Zwangerschap Association raadt het beoordelen van mogelijke oorzaken voor de hoofdpijn voordat u bereiken voor de geneeskunde fles. Veelvoorkomende oorzaken zijn gebrek aan slaap, een lage bloedsuikerspiegel of cafeïne terugtrekking. Als je een hoofdpijn te krijgen, kunt u koude kompressen van toepassing op de pijnlijke deel van je hoofd. Als verstopte sinussen zijn de oorzaak, gebruik warme kompressen op het getroffen sinus gebied.

bottom Line

Minimaliseren medicatie terwijl u zwanger bent, en in overleg met uw gynaecoloog voordat je nemen. Probeer externe methoden van pijnbestrijding, zoals ontspannen in een verduisterde kamer, het leggen van een koele doek over je ogen, om iets te eten of zelfs alleen maar drinken van een glas water, voordat toevlucht te nemen tot medicatie. The Northfield Hospital Women's Health Center website zegt aanstaande of zogende moeders moeten Tylenol beperken tot minder dan 4.000 milligram in 24 uur.

Share This Post