Index / Gezondheid / Is oorpijn een MS Symptom?

Share This Post

Gezondheid

Is oorpijn een MS Symptom?

Multiple sclerose (MS) is een ziekte waarbij het immuunsysteem van het lichaam aanvalt het centrale zenuwstelsel van een persoon, met inbegrip van de hersenen en het ruggenmerg. Dit kan verlammende effecten en vele andere bijwerkingen. MS wordt meest

Advertisement

Multiple sclerose (MS) is een ziekte waarbij het immuunsysteem van het lichaam aanvalt het centrale zenuwstelsel van een persoon, met inbegrip van de hersenen en het ruggenmerg. Dit kan verlammende effecten en vele andere bijwerkingen. MS wordt meestal gediagnosticeerd bij mensen ouder 20-40, hoewel vrouwen een hoger risico dan mannen. MS heeft vele symptomen, met inbegrip van mogelijke oorproblemen.

Oorpijn

Volgens verschillende verkooppunten, waaronder de National MS Society, oorpijn is niet typisch een rechtstreekse neveneffect van multiple sclerose. Verlies van het gehoor, echter, is een potentiƫle symptoom van MS, zodat iedereen het ervaren van dit onmiddellijk een arts te raadplegen. Terwijl sommige mensen op internet message boards vroeg zich af of hun oorpijn werd in verband met MS, kan oorpijn vaak een indicatie van andere kwalen.

Facial en oorpijn

Terwijl oorpijn zelf wordt niet vaak direct geassocieerd met MS, moet worden gecontroleerd door een arts. Dit komt omdat aangezichtspijn (of trigeminusneuralgie) is een symptoom van MS. Gezien de nabijheid van het oor op het gezicht, is het mogelijk oorpijn kan worden geassocieerd met aangezichtspijn of vice versa. Plus, plotselinge hoofdpijn is vaak een symptoom van MS, die zeker zou hebben voor de oren. Nogmaals, raadpleeg een arts als u oor pijn aanhoudt, als het specifiek kan worden gerelateerd aan MS of een ander nummer van kwalen - zowel grote als kleine.

Veelvoorkomende symptomen

Volgens de National MS Society, voorkomende symptomen van MS zijn vermoeidheid, gevoelloosheid, coƶrdinatie en evenwicht kwesties, blaasproblemen, seksuele problemen, problemen met het gezichtsvermogen en duizeligheid, depressie, spraak problemen, hoofdpijn, problemen met slikken, toevallen, tremoren, en ademhalingsproblemen. Raadpleeg uw arts als u een van deze symptomen.

Share This Post