Index / tech / Is het mogelijk voor een prive-detective om te zoeken naar iemand via een IP-adres?

Share This Post

tech

Is het mogelijk voor een prive-detective om te zoeken naar iemand via een IP-adres?

IP-adressen zijn nodig voor elke vorm van communicatie op het internet. Veel websites maken al gebruik van uw IP-adres om advertenties op basis van je locatie te leveren. Een prive-detective kan meestal niet vaststellen veel anders van een IP-adres.

AdvertisementIP-adressen zijn nodig voor elke vorm van communicatie op het internet. Veel websites maken al gebruik van uw IP-adres om advertenties op basis van je locatie te leveren. Een prive-detective kan meestal niet vaststellen veel anders van een IP-adres. Diepere informatie over uw IP-adres wordt gehouden door select partijen, zoals uw Internet service provider, en blijft grotendeels beschermd tegen de beperkte bevoegdheden toegekend aan een prive-detective door de staat.

Openbare versus Private IP-adressen

In de meeste thuisnetwerken, waar een draadloze router wordt ingezet, uw computers en andere apparaten in de firewall van de router wordt een eigen IP-adres toegewezen. Private IP-adressen worden gebruikt door de netwerken over de hele wereld en kan niet worden gezien van het internet. Om toegang te krijgen tot het internet, moet deze private IP-adres vertaald worden naar een openbaar IP-adres toegewezen door uw Internet service provider. Zonder een eigen IP-adres in aanvulling op de omroepinstallatie, een prive-detective kan alleen maar in het beste geval te sporen om een ​​huishouden en niet een specifiek apparaat op een bepaald tijdstip.

Wat openbare IP-adressen over je zeggen

Er zijn een beperkt aantal unieke publieke IP-adressen in de wereld. Een ISP vraagt ​​deze publiek toegankelijke adressen van de American Registry voor Internet Numbers. Uw ISP heeft een eigen fysieke locatie-informatie aan ARIN voordat het een blok van IP versie 4 adressen ontvangt. Wanneer de openbare IP vervolgens wordt toegewezen aan uw internetverbinding thuis, de fysieke locatie van uw internetprovider voor het publiek beschikbaar voor onderzoekers. Uw IP kan dus zo dicht mogelijk bij het identificeren van uw locatie met betrekking tot de stad die je leeft lokaliseren komen. Vaak echter alleen uw algemene gebied kan worden afgeleid uit IP-locatie-informatie.

ISP Onderhoudt Informatie

Om in overeenstemming met landelijke eisen rechtshandhaving blijven, en om hun eigen bandbreedte-control maatregelen te ondersteunen, ISP's altijd het interne waarvan de kennis huishouden rekening houdt een bijzondere publieke IP-adres te behouden. Mocht de ISP worden gedagvaard, kan uw IP-adres en persoonlijke gegevens worden onderworpen aan juridische ontdekking. Prive-detectives meestal geen toegang tot deze informatie hebben, maar het aan het licht kan komen in het geval van een civiele rechtszaak of strafrechtelijk onderzoek.

Het beschermen van uw online aanwezigheid

Als u zich zorgen over het feit dat gevolgd door een prive-detective bent, maken gebruik van speciale gereedschappen privacy. Een Virtual Private Network of VPN-service wordt uw internetverbinding gebruikt om de route u naar een gecodeerde instelling waar alle communicatie reist. Als gevolg hiervan, zijn prive-detectives opgegeven adres van uw VPN-provider, die vrijwel overal in de wereld kan worden gehuisvest, in plaats van uw ISP-toegewezen publieke IP. Verder is een VPN versleutelt de verbinding tussen u en de VPN-provider, wat betekent dat de verzonden kan niet worden data 'snoof' door een prive-detective. Snuiven kan alleen worden gedaan wanneer de onderzoeker heeft een computer op hetzelfde netwerk als de jouwe - om dat te bereiken, moet hij reeds alle informatie die hij zou hebben verkregen van het IP-adres zelf verworven. VPN-aanbieders in de meeste landen worden geregeerd door de lokale wetgeving met betrekking tot een dagvaarding.

Share This Post