Index / Eten drinken / Irish Cream Poundcake Recept

Share This Post

Eten drinken

Irish Cream Poundcake Recept

Infunderen likeur in gebakken producten is een uitstekende manier om de smaak en een beetje plezier toe te voegen. Deze Ierse crème poundcake is een perfecte dessert te dienen op St. Patrick's Day, maar het is ook een geweldig jaar door te behandelen

Advertisement

Infunderen likeur in gebakken producten is een uitstekende manier om de smaak en een beetje plezier toe te voegen. Deze Ierse crème poundcake is een perfecte dessert te dienen op St. Patrick's Day, maar het is ook een geweldig jaar door te behandelen. Omdat poundcake is dicht, kunt u extra Ierse crème op plakjes motregen vlak voor het serveren voor een echt decadente ervaring!

Wat je nodig hebt

10 ounces (2 kopjes) bloem voor alle doeleinden
1/2 theelepel zeezout
1 theelepel bakpoeder 8 ounces ongezouten boter, kamertemperatuur
1 kopje kristalsuiker 3 grote eieren, kamertemperatuur
2 grote eierdooiers, kamertemperatuur 1/4 kop zelfgemaakte of winkel koopt Ierse crème + meer voor druilerige
1 theelepel vanille-extract
9x5 inch broodvorm Perkamentpapier Stand mixer Spatel Optioneel: bakplaat

Stap 1: Verzamel uw ingrediënten

De ster van poundcake is Ierse room, en terwijl de winkel gekocht likeuren zal absoluut werken, dit is een uitstekend recept met mijn gemakkelijke zelfgemaakte Ierse crème op te nemen.

Stap 2: Verwarm de oven en Bereid de Loaf Pan

Plaats een oven rek op een centrum plank, en verwarm de oven voor op 325 graden C. Vet een 9x5 inch broodvorm (Ik geef de voorkeur aan het bakken spray met bloem, maar boter of verkorting zal ook werken). Bedek de bodem van het brood pan met bakpapier. Optioneel: stel het brood pan op een bakplaat. Aangezien de broodvorm klein is, maakt dit het veel gemakkelijker om de cake te dragen in en uit de hete oven.

Stap 3: Klop de droge ingrediënten

In een middelgrote kom, zwaai samen de bloem, het zout, en het bakpoeder.

Stap 4: Klop de boter en de suiker

In een stand mixer uitgerust met de peddel attachment, room de boter en de suiker op middelgrote hoge snelheid gedurende 3 tot 5 minuten tot licht en pluizig. Gebruik een spatel te schrapen langs de schaal, helemaal naar beneden.

Stap 5: Voeg de overige ingrediënten

Draai de mengsnelheid naar laag, en voeg langzaam de eieren en dooiers, een voor een, zodat elk volledig op te nemen vóór het toevoegen van het volgende. Schraap de kom neer op gezette tijden, en niet haasten. Zodra de eieren zijn verwerkt, zet de mixer tot medium en snel wisselen tussen het toevoegen van de droge ingrediënten, de 1/4 kop Ierse room, en het vanille-extract, tot alles is opgenomen (er zal een hogere verhouding van de droge ingrediënten nat wordt toegevoegd). Schraap de bodem van de kom opnieuw om ervoor te zorgen dat er geen meel plekken op de bodem, en meng nog eens 5 tot 15 seconden als dat nodig is.

Stap 6: Giet het beslag in de pan Loaf

Giet het beslag in de voorbereide brood pan en gebruik een regelmatige of compensatiespatel om zelfs uit de top. Plaats in de oven en bak voor 65 tot 70 minuten, of tot een tandenstoker komt uit het centrum schoon.

Stap 7: afkoelen tot kamertemperatuur

Laat de taart afkoelen 5 minuten in de pan en vervolgens voorzichtig omdraaien op een rek afkoelen. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur.

Tip

De taart kan worden geserveerd op zichzelf, maar ik beveel motregen plakjes met 1 tot 2 theelepels van de Ierse room. De poundcake zal genieten van de likeur als een spons met de resultaten vergelijkbaar met rum cake. Het is decadent.

Share This Post