Index / Tuin / Interessante feiten over Sparrenbomen

Share This Post

Tuin

Interessante feiten over Sparrenbomen

De spar is ingebed in de Noord-Amerikaanse cultuur en berglandschappen. Veel staten krijgen over een soort van sparren als hun toestand boom --- de Alaskan toestand boom is de Sitka sparren; de Colorado staat boom is de Colorado blauwe spar; de South

AdvertisementDe spar is ingebed in de Noord-Amerikaanse cultuur en berglandschappen. Veel staten krijgen over een soort van sparren als hun toestand boom --- de Alaskan toestand boom is de Sitka sparren; de Colorado staat boom is de Colorado blauwe spar; de South Dakota State boom is de Black Hills spar; en de staat Utah boom is de blauwe spar.

Spar Kenmerken

Sparren zijn winterhard evergreens in de eerste plaats gevonden door landen op het noordelijk halfrond. In tegenstelling tot grenen of dennen, sparren produceren enkele naalden langs de takken, waardoor een kleine basis van de steel als de naald van de boom valt, en de kegels hangen van de takken tot enkele maanden nadat ze rijp zijn.

Spar Types

Varietes onder meer de zwarte spar, rode sparren en de witte sparren, genoemd naar hun naald of kegel kleur. Andere veel voorkomende rassen zijn de Oosterse spar, de Japanse sparren, Himalayan spar, fijnspar, Colorado spar, Colorado blauwe spar, de Servische spar en Sitka sparren, genoemd naar hun oorspronkelijke locaties. De grootste is de Sitka sparren, en 's werelds grootste Sitka sparren is 191 voet lang met een omtrek van 58 voet. De oudste geregistreerde vuren was een witte sparren bij 852 jaar oud.

Spar Gebruikt

Sparrenhout al lang gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals hout; dozen en kratten; muziekinstrumenten zoals Stradivari violen te creëren; om het schip masten te bouwen; naar bordeaux worp van de fijnspar te maken; en tannine uit sparren schors extract te maken. Jonge groei wordt gebruikt om te sparren bier te maken. De hars is een ingrediënt in vele zalven en oliën spierspanning, reuma en om de bloedsomloop te verhogen.

De Spar en Kerstmis

Elk jaar mensen kopen verschillende soorten sparren verkocht in massale hoeveelheden kerstbomen. De Verenigde Staten National Christmas Tree is een levend Colorado blauwe spar versierd met decoraties elke vakantieperiode en omringd met festiviteiten. Elk jaar, Noorwegen geschenken New York stad met een fijnspar geplaatst in het midden van het Rockefeller Center.

Diverse Spar Facts

Culturen hebben de sparren als een beschermende boom gehouden. De nette boom was ooit een symbool van het beschermende vrouwelijke element, een boom van het leven, en de moeder boom; ze meiboom vaak gemaakt van sparren. Sommige steden in Beieren te oefenen nog steeds deze traditie.

Share This Post