Index / Cars / Instructies om een ​​thermostaat vervangen op een Dodge Stratus

Share This Post

Cars

Instructies om een ​​thermostaat vervangen op een Dodge Stratus

Het proces voor het veranderen van een gebroken thermostaat op een Dodge Stratus afhankelijk van het model van de motor uw Stratus heeft. De Doge Stratus is uitgerust met een vier-cilinder motor of een zes-cilinder motor. Als u eigenaar bent van een

AdvertisementHet proces voor het veranderen van een gebroken thermostaat op een Dodge Stratus afhankelijk van het model van de motor uw Stratus heeft. De Doge Stratus is uitgerust met een vier-cilinder motor of een zes-cilinder motor. Als u eigenaar bent van een vier-cilinder motor, de thermostaat mounts in de traditionele locatie boven op het inlaatspruitstuk. Als u eigenaar van een zes-cilinder motor, de thermostaat wordt geactiveerd op de onderste helft van het motorblok. De vier-cilinder motor is gemakkelijker te veranderen omdat het gemakkelijker is te bereiken en u hoeft de radiator afvoer.

Wat je nodig hebt

schroevedraaier

Moersleutel

Thermostaat

Thermostaat pakking of thermostaat O-ring

Front-end ramps

drain pan

Vier cilinder motoren

Vind de locatie waar de bovenste radiatorslang aansluit op het inlaatspruitstuk van de motor door het traceren uit de radiator invoerhuis bouten aan de inname thermostaat.

Neem de koelbuis van de thermostaat invoerhuis door het losdraaien van de band klem dat het stelt op zijn plaats. Met de klem los, trek de slang uit de behuizing.

Verwijder de twee bouten waarmee de behuizing aan het inlaatspruitstuk te beveiligen en til de behuizing van de inname.

Til de thermostaat van het inlaatspruitstuk en plaats de nieuwe thermostaat in het gat. Het einde van de thermostaat met de pen uitsteekt daaruit steekt het inlaatspruitstuk.

Til de thermostaat inname huispakking uit het inlaatspruitstuk en plaats de nieuwe op het inlaatspruitstuk.

Zet de thermostaat inname behuizing op het inlaatspruitstuk en schroef deze op zijn plaats. Sluit de slang met behulp van de band klem.

Zescilindermotoren

Rij de Dodge op een set van front-end ramps en zet de handrem. Zorg voor voldoende tijd voor de radiator vloeistof om af te koelen. Dertig minuten is meestal voldoende.

Maak de petcock op de onderste rechterkant van de radiator en laat alle van de radiator vloeistof in een opvangbak. Sluit de petcock eenmaal afgetapt.

Trek de onderste radiatorslang naar de locatie waar de slang aansluit op het motorblok. De metalen behuizing van de slang aangesloten op de lagere thermostaat stopcontact. Verwijder de slang van de uitlaat door het losdraaien van de bandklem en vervolgens door aan de slang van de uitlaat. Wees voorzichtig - wat vocht zal drain uit de slang.

Verwijder de twee bouten waarmee de thermostaat uitlaat vast te zetten aan het motorblok en trek de thermostaat uitlaat uit het blok.

Gooi de O-ring in de onderkant van de thermostaat uitlaat en plaats een nieuwe in het stopcontact.

Trek de thermostaat uit het motorblok en het te vervangen door een nieuwe. Het uiteinde met de pin uitsteken van het plakt uit het motorblok.

Zet de thermostaat uitlaat op het motorblok en zet deze op zijn plaats. Bevestig de onderste radiator slang met de band klem.

Open de radiator dop bovenop de radiator en vul de radiator met de vloeistof eerder afgevoerd uit het systeem.

Share This Post