Index / Relaties & Family / Instellen Boundaries With People

Share This Post

Relaties & Family

Instellen Boundaries With People

Als je het gevoel dat je vaak gebruik gemaakt van of dat iemand uw ruimte en bezittingen niet respecteert, kunnen deze tips helpen om grenzen te stellen met mensen en beter uw rechten te beschermen. Bepaal of de persoon niet je grenzen niet respectee

AdvertisementAls je het gevoel dat je vaak gebruik gemaakt van of dat iemand uw ruimte en bezittingen niet respecteert, kunnen deze tips helpen om grenzen te stellen met mensen en beter uw rechten te beschermen.

Bepaal of de persoon niet je grenzen niet respecteert of simpelweg niet op de hoogte van hen. Dit zal invloed hebben op hoe stevig je nodig hebt om te reageren, om de beste resultaten te krijgen. Sommige mensen die respect voor andermans bezittingen, tijd en gevoelens gebrek kan het bewustzijn van de grenzen zelf ontbreken.

Onderscheid een grens van een stokpaardje door het opschrijven van het gedrag dat u wilt stoppen. Volg dan de reden (en) dat het gedrag verkeerd is aan u. Als het is iets dat gewoon op je zenuwen werkt, in plaats van niet respecteren je kan een compromis in orde zijn. Anders, indien het verzoek hun grenzen respecteert, is het waarschijnlijk redelijk is.

Denk aan de gevolgen van grenzen stellen met mensen die niet wennen aan u te doen. Dit zal zowel helpen bij de voorbereiding op mogelijk negatieve reacties zo goed als u in staat om het belang van de grens ten opzichte van de relatie te beoordelen. Als een persoon overreacts, dit doet geen afbreuk aan uw rechten en is een kwestie die zij nodig hebben om op te lossen voor zichzelf.

Plan vooruit voor iemand die niet goed naar je eigenbelang. Bepaal of de relatie de moeite waard is en zo ja, hoe je zal reageren op eventuele klachten. Als de situatie problematisch wordt, vermijd schuld en provocerende woorden. Handhaaf uw houding maar eens herzien van de discussie op een later, minder emotioneel moment. Wees duidelijk om een ​​dergelijke tijd in te stellen in plaats van laat het probleem blijven hangen.

Oefen wat u gaat zeggen. Een beroep doen op hulp van een vriend als je wilt en weet dat de eerste paar keer dat je probeert om grenzen te stellen met mensen die het waarschijnlijk ongemakkelijk voelen. Maar als iemand uw persoon of ruimte niet respecteert, worden aangemoedigd door het feit dat u handelt op een gezonde manier om uzelf en uw belangen te beschermen. Na verloop van tijd zullen de meeste gezonde mensen goed aan te passen.

Het opzetten van een tijd om te praten, dat bevorderlijk is voor het luisteren, wanneer de andere partij niet druk. Vertel de persoon precies welk gedrag u en waarom is lastig, en vraag hen beleefd te stoppen of een oplossing bieden. Een uitvoerige uitleg is niet nodig. Bijvoorbeeld: 'Als ik naar de koelkast en het eten ik ben van plan om te eten is verdwenen Ik voel benut en vervolgens opnieuw moet plannen mijn maaltijd. Ik zal mijn eten houden op de onderste twee planken om verwarring te voorkomen. Werkt dat voor jou? "Dit is beknopt, direct en vermijdt persoonlijke aanval.

Evalueren of een schriftelijk document is nodig om de grenzen van een meer serieuze aard of wanneer de communicatie mislukt in te stellen. Dit kan handig zijn wanneer een familielid scheldt u, bijvoorbeeld. Een overzicht van de redelijke acties die je mag verwachten van de persoon en de gevolgen voor niet-actie, die kunnen bestaan ​​uit het beëindigen van de relatie. Benadruk uw inzet door onderling ondertekening van de overeenkomst.

Beroep doen op de hulp van een professional als u lijdt aan een gebrek aan grenzen en hebben aanzienlijke moeilijkheden bij het instellen ervan. Sommige steungroepen in staat zijn om ook te helpen. Als je slecht voelt het niet echt uit als een persoon alleen je kast, waarschijnlijk veel gebieden van je leven beïnvloed wordt overvallen. Opkomen voor jezelf is essentieel voor een gezond gevoel van eigenwaarde en gemoedsrust.

Hints

Als je niet gewend aan grenzen stellen, kunnen mensen tijd aan te passen aan uw nieuwe self-assertiviteit. Dit wil echter niet zeggen, dat de grens niet moet worden gehonoreerd.

Vermijd een grapje en het maken van het licht van de grens-brekende gedrag.

Mensen niet bestoken met een lijst van eisen gelijktijdig en prioriteren die het meest belangrijk zijn.

Als de situatie je in emotioneel of fysiek te beschadigen, geen vertraging in hulp te zoeken of te verwijderen jezelf van het milieu.

Share This Post