Index / Tuin / Insecten en ziekten van Platanen

Share This Post

Tuin

Insecten en ziekten van Platanen

Sycamore bomen groeien in diverse regio's in de Verenigde Staten, maar ze hebben allemaal problemen met dezelfde ziekten en plagen. Gelukkig zijn er verschillende methoden van plagen en disease management die zal helpen om uw platanen gezond. Platane

AdvertisementSycamore bomen groeien in diverse regio's in de Verenigde Staten, maar ze hebben allemaal problemen met dezelfde ziekten en plagen. Gelukkig zijn er verschillende methoden van plagen en disease management die zal helpen om uw platanen gezond.

Platanen en Blight

Anthracnose bacterievuur van invloed op platanen in de Verenigde Staten. Veroorzaakt door de Apiognomonia venata schimmel, meeldauw invloed platanen in vier fasen: takje blight, knop bacterievuur, schieten bacterievuur en bladvlekkenziekte. Blight resultaten in zwart en verwelkt bladeren en takjes zwart, evenals dode knoppen en scheuten. Clemson University tuinders Marjan Kluepfel en J. Scott McLeod adviseren regelmatig bemesting voor bomen als een preventieve maatregel. Het verwijderen van aangetaste delen van een boom met rieten gewreven in een 10 procent alcohol helpt bij het voorkomen van de verspreiding van bacterievuur. Het toepassen van sprays zoals chloorthalonil, thiofanaat-methyl of koper fungiciden helpt kleine bomen, hoewel dit vruchteloos op grote bomen bewijst.

andere ziekten

Echte meeldauw vormt soms over de bladeren en de nieuwe groei van de platanen. Deze ziekte blijkt vooral voor in vochtige, schaduwrijke plekken. Bacteriële blad schroeiplek, een andere ziekte die schaduw woning bomen, zorgt ervoor dat de zijkanten en de aders van de bladeren te schroeien, of bruin en sterven, hoewel de bladeren vallen niet uit de boom. Andere ziekten die plataan soorten zijn wortel en de kroon rot, kanker beits en hout verval. Geen effectief beheer voor bacteriële blad schroeiplek bestaat, maar echte meeldauw kan worden genezen door fungiciden. De meest effectieve methode van disease management is behoud van een optimale boom cultuur en bemesting. Optimale cultuur omvat regelmatig water, ideaal bodemgesteldheid, uitgebreide blootstelling aan de zon en een goede luchtcirculatie. Gebruik een volledige meststof met een snelheid van 2-4 pond stikstof per 1000 vierkante voet. Het label van een meststof geeft het stikstofgehalte.

Sycamore Lace Bug

De plataan kant bug voedt zich uitsluitend op sycomoorbladeren, het doorboren van de buitenste laag met hun mondstukken en zuigen het sap uit. Nimfen, of baby kant bugs, laat opvallende gele stippen wanneer het voeden op sycomoorbladeren. De onderzijde van de bladeren aan de bomen aangetast door kant bugs draag spots van bug afval en schuur huid materiaal. Kluepfel en Scott raden beheren milde besmettingen door te besproeien insect populaties met een slang en het stimuleren van de aanwezigheid van roofdieren zoals roofwantsen, gaasvliegen, piraat insecten en spinnen. Het stimuleren van de aanwezigheid van deze insecten met zich meebrengt tolereren hun aanwezigheid. Volgens Kluepfel en Scott, grote besmettingen onpraktisch te beheren door chemische middelen maar geen belangrijke invloed op de gezondheid van de boom en dus moeten worden getolereerd.

Japanse Kever

Japanse kevers te vernietigen talloze fabrieken in de Verenigde Staten elk jaar. Deze insecten eet een aantal gemeenschappelijke planten in Noord-Amerika, met inbegrip van platanen. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw meldt dat de Japanse kever populatie blijken te uitgebreid uit te roeien, maar ze kunnen worden beheerd door middel van pesticiden zoals acefaat, carbaryl, diazinon en bendiocarb. Raadpleeg altijd labels, lokale wetten en planten of insecten experts voor het aanbrengen van een chemische bestrijding. De invoering van Bt, een natuurlijke bodembacteriën giftig voor de Japanse kevers, aan de grond rond plataan wortels kunnen helpen bij het beheren bevolking, net als natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en bepaalde nematoden. Tot slot, het planten van beetle-resistente planten zoals knoflook, begonia's, papavers, hickory, rode esdoorn, dennen en as in en rond de tuin kan besmetting te voorkomen.

Andere Potentieel Plagen

Andere plagen die van invloed kunnen platanen onder spint, rupsen, flatheaded boorders, bladluizen, bugs, wittevlieg en non-sycamore-specifieke schalen. Chemische bestrijding van deze plagen moet worden uitgevoerd met de nodige voorzichtigheid. Het stimuleren van de aanwezigheid van natuurlijke vijanden van deze plagen, zoals lieveheersbeestjes, spinnen, sluipwespen en verschillende soorten zangvogels, helpt overmatige schade te voorkomen. Moedig zangvogels door het plaatsen van vogelvoeders in de tuin, of de aanschaf van lieveheersbeestjes door middel van een leverancier, zoals tuin winkel of online retailer. Net als bij Sycamore ziekten, is de meest effectieve methode van plaagbestrijding het behoud van een gezonde boom.

Share This Post