Index / Tuin / Informatie over verschillende soorten Soil

Share This Post

Tuin

Informatie over verschillende soorten Soil

De bodem in elke locatie kan een combinatie van één of meer van de fundamentele bodemtypen; het hebben van een algemeen begrip van de eigenschappen van de verschillende types van de bodem kan helpen om de juiste keuzes te planten. Het is belangrijk t

Advertisement

De bodem in elke locatie kan een combinatie van één of meer van de fundamentele bodemtypen; het hebben van een algemeen begrip van de eigenschappen van de verschillende types van de bodem kan helpen om de juiste keuzes te planten. Het is belangrijk te beseffen dat er een verschil tussen de bodem blootgesteld aan de lucht en de "ondergrond", dat in het voetstuk ligt om een ​​voet kan zijn. De belangrijkste manier waarop de ondergrond van invloed op de tuiniers is dat het ofwel toestaat of beperkt drainage de top bodem.

Kleigrond

Klei bodem is fijnkorrelig, nat (ook als goed gedraineerde), en heeft een gladde textuur. Het hoge vochtgehalte maakt het moeilijk te kweken bij veel neerslag en gedurende de winter. Het graven van het wanneer het nat is zorgt ervoor dat het 'pan', zoals cement, waardoor het zeer lastig om mee te werken. De beste methode van het werken met klei is om het te graven in de herfst en laat het ruw in de hoop dat het gemakkelijker zal zijn om mee te werken komen voorjaar. Een voordeel van kleigrond is dat het zeer rijk aan plantaardig voedsel, wat betekent dat tijdens droogte ontstaat een effectieve omgeving voor het kweken van gewassen. Zorg ervoor dat uw kleigrond is goed gedraineerd; een regelmatige toepassing van kalk zal helpen kleverigheid te voorkomen en het openstellen van de bodem.

Zanderige grond

Zandgrond is licht en droog, met minder dan 10 procent klei. Het warmt snel op in het voorjaar, want het is zo droog, waardoor het nuttig voor de productie van vroege gewassen. Zandgrond is een van de meest gewenste grondsoorten; kan worden bewerkt op elk moment van het jaar en in het algemeen gemakkelijk te kweken. Het is niet zonder nadelen, echter; Het is laag in plantaardige voedingsmiddelen, grofkorrelig en geen vocht goed vast te houden.

leemachtige grond

Leemachtige grond wordt beschouwd als de perfecte combinatie van zand- en kleigrond zijn. De zanderige element houdt de bodem geopend, waardoor de wortels van de planten om te reizen doorheen, en de klei behoudt voldoende vocht voor de planten te gedijen. Er zijn verschillende soorten leemachtige grond gelang de precieze verhouding van zand klei. Leemachtige grond wordt beschouwd als de beste grond voor de teelt grote hoeveelheden planten.

kalkhoudende grond

Kalkhoudende grond kan problemen voor tuinders veroorzaken als gevolg van de plantaardig voedsel tekort en oppervlakkigheid. Een oplossing is het organisch materiaal in grote hoeveelheden. elk jaar. Kalkrijke bodem kan moeilijk om mee te werken bij nat weer als de regen maakt het plakkerig en onhandelbaar. Droog weer kan ook problemen opleveren; het gebrek aan water maakt de bodem een ​​onherbergzame omgeving voor planten. Door de kalk in de grond kan planten, aangetast door chlorose, waardoor groeiachterstand en heldere gele bladeren.

veengrond

Veengrond is doorgaans te vinden in laaggelegen gebieden, wat betekent dat de kans op wateroverlast is hoog; in extreme gevallen spui noodzakelijk. Veengrond kan bruin of zwart zijn; bruin is makkelijker om mee te werken dan zwart, dat is extreem zwaar, bijna moeras-achtig. Sommige gewassen gedijen in veengrond dat is uitgewerkt en gekalkt, zoals selderij en zuurminnende planten zoals azalea's en rododendrons.

Share This Post