Index / Bedrijf / Industrie Fast-Food: de onderhandelingspositie van Leveranciers

Share This Post

Bedrijf

Industrie Fast-Food: de onderhandelingspositie van Leveranciers

De onderhandelingspositie van leveranciers in de fast-food industrie varieert sterk van bedrijf tot bedrijf en in de tijd en locatie. investment Een fast-food bedrijf in een specifieke leverancier en de beschikbaarheid van andere leveranciers, zowel

AdvertisementDe onderhandelingspositie van leveranciers in de fast-food industrie varieert sterk van bedrijf tot bedrijf en in de tijd en locatie. investment Een fast-food bedrijf in een specifieke leverancier en de beschikbaarheid van andere leveranciers, zowel een belangrijke rol spelen in de leverancier onderhandelingspositie.

Merknamen

Merknaam leveranciers de neiging om meer onderhandelingspositie hebben. Bijvoorbeeld, McDonald's heeft contracten met Newman's Own en Coca-Cola en maakt gebruik van deze merken tot merk-loyale klanten aan te trekken. Deze leveranciers hebben meer onderhandelingsmacht, want als ze stoppen met het leveren van restaurants, kan de restaurants geld verliezen of worden gedwongen om hun marketingstrategieën te veranderen.

Beschikbaarheid van andere leveranciers

In een markt verzadigd met leveranciers van dezelfde of soortgelijke producten, een individuele leverancier onderhandelingspositie vermindert. Restaurants kunnen eenvoudig overstappen naar een andere leverancier die hetzelfde product. Dit betekent dat leveranciers de mogelijkheid hebben om meer van de eisen van de afnemers te voldoen, en kopers kunnen druk uitoefenen op leveranciers om de kosten te verlagen, bieden betere producten, te verminderen levertijden of bieden een hogere volume.

Kosten en kwaliteit

Een leverancier die een product tegen een aanzienlijk lagere prijs in vergelijking met andere aanbieders biedt meer onderhandelingsmacht, zelfs in een verzadigde markt. Op dezelfde manier als één leverancier biedt een superieur product, een hoger rendement of snelle levertijden van deze leverancier onderhandelingspositie hoger zal zijn dan andere leveranciers in de industrie. Fast-food restaurants werken op hoog volume, dus een snelle vervanging van de leveringen tegen een lage kostprijs kan restaurants bespaart tijd, geld en moeite. Als een leverancier biedt de goedkoopste, meest efficiënte en de hoogste kwaliteit te produceren, het heeft meer onderhandelingsmacht.

Gedeelte van leverancier Business

de bereidheid van een leverancier aan koopje - en het risico lopen een klant - is gedeeltelijk gebaseerd op de begroting van de leverancier, maar ook hoe veel van haar bedrijf komt uit een specifiek fast-food restaurant. Een leverancier met een bloeiende, gediversifieerd klantenbestand heeft meer onderhandelingspositie dan een leverancier die uitsluitend is gebaseerd op één of twee restaurants.

Share This Post