Index / Onderwijs / Immigratie Thesis Topics

Share This Post

Onderwijs

Immigratie Thesis Topics

Immigratie is een hot button probleem voor veel mensen. Aan de ene kant zijn er mensen die beweren dat landen open staan ​​voor mensen die brengen waardevolle vaardigheden en onderwijs zou moeten zijn. Aan de andere kant zijn er mensen die beweren da

AdvertisementImmigratie is een hot button probleem voor veel mensen. Aan de ene kant zijn er mensen die beweren dat landen open staan ​​voor mensen die brengen waardevolle vaardigheden en onderwijs zou moeten zijn. Aan de andere kant zijn er mensen die beweren dat te veel immigratie sociale spanningen kan veroorzaken. Er zijn veel mogelijke scriptie onderwerpen met betrekking tot immigratie, waarvan de meeste zijn gegarandeerd enigszins controversieel te zijn.

Economie

De voornaamste drijfveer achter de immigratie economie. Mensen die hun eigen land te verlaten vanwege het risico voor vervolging zijn vluchtelingen, niet immigranten. Immigranten komen over het algemeen op zoek naar economische kansen, maar familie is een andere belangrijke reden. Het onderwerp van de economische kosten en baten in verband met immigratie is een mogelijkheid voor een scriptie, vooral omdat modern immigratiebeleid zwaar gewogen naar het vinden van werknemers. Economische stimulansen voor immigratie is een andere mogelijke onderwerp; zoals armoede en ongelijkheid - - een proefschrift over dit onderwerp zou redenen te onderzoeken mensen willen hun land van herkomst te verlaten en een nieuw leven beginnen.

Politiek

Immigratie wordt vaak een politiek beladen onderwerp. In sommige landen, doet de gevestigde bevolking niet willen concurreren met migranten voor banen. In andere landen, kunnen sommige vrezen dat ongecontroleerde immigranten kan bijdragen om de criminaliteit of sociale verdeeldheid. In de Verenigde Staten, veel mensen voelen de overheid niet genoeg om immigratiewetten af ​​te dwingen te doen. Immigranten, van hun kant, soms het gevoel de gevestigde bevolking is bevooroordeeld of vooringenomen tegen hen. De relatie tussen illegale immigratie en nativistische bewegingen is een topic met potentie, omdat de illegale immigratie heeft de neiging om significant backlash dragen. De dynamiek tussen legale immigranten is een ander interessant onderwerp, omdat het Pew Research Center heeft geconstateerd dat veel legale immigranten zich zorgen over illegale immigratie.

Sociologie

Immigratie is van enig belang voor sociologen. In de Verenigde Staten, een land met immigranten uit de hele wereld, de overgrote meerderheid van de tweede generatie allochtone bevolking spreekt Engels in plaats van de taal van hun land van herkomst. In sommige Europese landen is er minder succes bij het verkrijgen van de allochtone populaties aan lokale culturele normen vast te stellen zijn. De sociologie van het multiculturalisme en assimilatie bieden vele onderwerpen voor een scriptie over immigratie. Taalkundige assimilatie over de hele wereld is een onderwerp met potentie, vooral omdat niveaus van assimilatie verschillen van land tot land. Culturele spanningen tussen allochtone groepen en inheemse groepen in Europa is een ander onderwerp met onderzoekspotentieel, als Europese immigranten zijn vaak van verschillende talen en religieuze achtergronden dan de autochtone bevolking.

Wet

Immigratie wet bepaalt de rol van migranten in de samenleving. Voor legale immigranten, factoren, zoals familie, criminele geschiedenis en de werkgelegenheid te bepalen vermogen van een individu om te verhuizen naar een nieuw land. Voor illegale immigranten, de handhaving van de immigratiewetgeving bepaalt of het mogelijk is om werk te vinden. Het onderwerp van de immigratie de rechtshandhaving zou kunnen worden gebruikt voor een proefschrift over immigratie, zoals het niveau van handhaving variëren van staat tot staat en van land tot land. Het onderwerp van de quota immigratie heeft ook onderzoekspotentieel, omdat veel landen zijn wanhopig op zoek naar immigranten met zeer gespecialiseerde vaardigheden.

Share This Post