Index / wettelijk / Illinois No-Fault echtscheidingswetten

Share This Post

wettelijk

Illinois No-Fault echtscheidingswetten

Net als veel andere staten, Illinois erkent het recht van echtparen tot het dossier voor een no-fault echtscheiding. In Illinois, moet elke paar echtscheiding eerst voldoen aan de eisen van de staat voordat ze een verzoek tot echtscheiding kan indien

AdvertisementNet als veel andere staten, Illinois erkent het recht van echtparen tot het dossier voor een no-fault echtscheiding. In Illinois, moet elke paar echtscheiding eerst voldoen aan de eisen van de staat voordat ze een verzoek tot echtscheiding kan indienen eisen. De rechter kan een breed scala aan bewijs te overwegen bij het bepalen van hoe een huwelijk wordt ontbonden, maar kwesties van schuld of echtelijke wangedrag zijn over het algemeen niet van belang voor de beslissing van de rechtbank.

residentie

Illinois vereist dat iedereen die een echtscheiding in de staat moet voldoen aan de vereisten van inwonerschap voor het indienen van een verzoek tot echtscheiding. De partij die de echtscheiding moet een inwoner van de staat zijn geweest gedurende ten minste 90 dagen vóór het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend. Als beide partijen wonen in de staat, maar slechts één voldoet aan de vereisten van inwonerschap, kan het depot partij bestand in de regio waarin beide partijen zich bevindt. Militairen die in de staat gestationeerd zijn in de periode van 90 dagen kan ook dienen.

Scheiding

In tegenstelling tot sommige andere staten, Illinois vereist een echtpaar gaan door een scheiding periode van twee jaar voordat een echtscheiding kan worden verleend. Dit betekent dat het paar gescheiden residencies moeten gedurende ten minste twee jaar vóór de toekenning van de scheiding. Het is niet noodzakelijk dat ze wonen allebei in Illinois voor die periode, echter. Verder, als de partijen kunnen aantonen dat ze elkaar hebben geleefd voor zes maanden, ze kan de rechter getuigenis in die zin te bieden en bepalen aan de opheffing van de periode van twee jaar.

No-Fault Grounds

De staat Illinois vraagt ​​rechter om een ​​scheiding te verlenen, indien er voldoende redenen zijn om dit te doen. Elke partij kan de aanwezigheid van onverzoenlijke verschillen in het huwelijk als basis voor de scheiding noemen. Zij moeten verklaren dat deze verschillen bestaan, en dat de inspanningen van verzoening hebben gefaald of dat toekomstige pogingen tot verzoening niet praktisch zou zijn.

Eigendom

Illinois rechters bevoegd zijn om de verdeling van onroerend goed te bestellen en om de betaling van de echtelijke steun van beide partijen. Illinois is een "rechtvaardige verdeling" staat, wat betekent dat de rechter zal de woning op een billijke manier te verdelen. Elke woning overgenomen door beide echtgenoten na het huwelijk kan worden verdeeld tussen beide partijen door de rechter. Geen verwijzing naar echtelijke wangedrag, ontrouw of een andere onrechtmatige daad factor wordt genomen door de rechter bij het bepalen van de distributie pand, maar de economische factoren worden gebruikt.

Share This Post