Index / Relaties & Family / Ideeën voor een Marriage Encounter Circle Presentatie

Share This Post

Relaties & Family

Ideeën voor een Marriage Encounter Circle Presentatie

Marriage Encounter (ME) is een christelijk geloof gebaseerde, interkerkelijke organisatie die zich inzet voor het helpen van echtparen samen te werken aan een stabiele, gelukkige huwelijken te creëren. ME wordt geleid door de voormalige ME paren met

AdvertisementMarriage Encounter (ME) is een christelijk geloof gebaseerde, interkerkelijke organisatie die zich inzet voor het helpen van echtparen samen te werken aan een stabiele, gelukkige huwelijken te creëren. ME wordt geleid door de voormalige ME paren met geavanceerde training. Een ME weekend brengt paren samen te werken aan hun relatie uit de buurt van banen, kinderen en elke dag druk. Paren zijn niet beperkt door leeftijd, lengte van de relatie of het geloof.

ME activiteiten vinden plaats tussen man en vrouw na een presentatie en discussie, terwijl de cirkel presentaties plaatsvinden in een groep.

Bedreigingen voor Huwelijk

Presenteer de vijf belangrijkste bedreigingen voor huwelijken: moeilijke aanpassingen onvoldoende voorbereiding voor het leven als een paar, egocentrisme, gebrek aan inzet en zaken. Leg uit hoe elk van deze bedreigingen, zowel man en vrouw om geïsoleerde en hopeloos voelen kan leiden. De leidende paren kunnen vertellen hoe een of meer van deze bedreigingen gevolgen had voor hun huwelijk en hoe zij behandeld. Koppels terugkeren naar hun kamers en de presentatie, die bedreiging of bedreigingen een actueel onderwerp en hoe verder te gaan kunnen bespreken.

Onderlinge afhankelijkheid en co-afhankelijkheid

Lees Genesis 2: 18-23 aan de groep. Bespreek hoe God toonde de mens, dat hij een partner nodig had. Bespreek het belang en de verschillen tussen de onderlinge afhankelijkheid, gezonde co-afhankelijkheid en ongezonde co-afhankelijkheid. Leiderschap paren kunnen beschrijven hoe zij een behoefte aan de echtgenoot uit te drukken, zodat de noodzaak wordt gehoord en lokt een reactie.

Bespreek de problemen die paren hebben als ze te veel zelfstandigheid en niet genoeg onderlinge afhankelijkheid te handhaven. Paren kunnen afbreken om dit onderwerp te bespreken en beoordelen waar hun relatie valt en ideeën voor verbetering.

communicatie Succes

Mannen en vrouwen communiceren vaak heel anders. Mannen hebben de neiging te communiceren in een liner, single-minded manier die zich baseert op feiten. Vrouwen communicatie leunt meer naar relaties en community-building, neigt meer mondiaal perspectief te zijn. De discussie kan onderzoeken hoe dit differnce conflict en introdiuce manieren om te communiceren die waarschijnlijk positieve resultaten zullen leiden kunnen creëren.

Een model gegeven door Dr. Gary Smalley heet LUVR - luisteren, begrip, valideren en te reageren op de partner. Koppels kunnen afbreken om te bespreken hoe effectief ze communiceren en welke strategieën zij zou kunnen proberen om familie communicatie te verbeteren.

Bijeenkomst Spousal Needs

Een echtgenoot heeft meer kans om deel te nemen in een buitenechtelijke affaire als de top vijf behoeften niet wordt voldaan, volgens Dr. Willard Harley, auteur van ". Zijn behoeften, haar behoeften" Dr. Harley identificeert de 10 basisbehoeften als: seksuele bevrediging , gesprek, recreatief gezelschap, genegenheid, binnenlandse steun, financiële steun, bewondering, eerlijkheid en openheid, een aantrekkelijke partner en familie betrokkenheid. Paren kunnen Harley's "emotionele behoeften Questionnaire" te gebruiken om te ontdekken hoe goed ze voldoen aan elkaars behoeften.

Share This Post