Index / Persoonlijke financiën / Hypotheek Complianceregeling

Share This Post

Persoonlijke financiën

Hypotheek Complianceregeling

De hypotheek-industrie is onder meer toezicht komen als een gevolg van de hypotheek boom en bust die zich in de afgelopen tien jaar, waarin de huizenprijzen en de daaropvolgende foreclosures omhooggeschoten. De federale wetten en agentschappen die de

AdvertisementDe hypotheek-industrie is onder meer toezicht komen als een gevolg van de hypotheek boom en bust die zich in de afgelopen tien jaar, waarin de huizenprijzen en de daaropvolgende foreclosures omhooggeschoten. De federale wetten en agentschappen die de hypotheek-industrie regeren kwam ook onder vuur, en hebben veranderingen ondergaan om te zorgen voor een betere toekomst de naleving van de hypotheek regelgeving.

Verordening X

De Real Estate Settlement Procedures Act (RESPA) regelt kosten sluiten en settlement protocol voor onroerend goed transacties, zoals aankopen en herfinanciert. Het beperkt de vergoeding die kan worden opgeladen aan kredietnemers, elimineert "smeergeld", of invloeden van buitenaf, en vereist kredietverstrekkers om toelichtingen (en wijzigingen daarvan) op bepaalde tijdstippen te leveren tijdens de transactie, volgens het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling (HUD) , die dwingt RESPA.

Wijzigingen aan RESPA's verordening X werden in 2008 gepubliceerd en vereist de verplichte naleving met ingang van 1 januari 2010. Wijzigingen van de verordening opgenomen: grotere nauwkeurigheid eisen (met bepaalde toleranties) voor wijzigingen in Good Faith Schattingen (GFE) na de eerste openbaarmaking van de kredietnemer afsluiting van de kosten; een uitbreiding van het Uniform afrekening (HUD-1) die het mogelijk maakt leners gemakkelijker te vergelijken kosten tussen de GFE en laatste HUD-1 afsluiting van de kosten; en de verplichte vergoeding van ontoelaatbare overbetaling aan de kredietnemer binnen 30 dagen na het sluiten.

Verordening Z

Net als RESPA, de federale Waarheid in Lending Act (TILA), ook bekend als Verordening Z, bevordert weloverwogen beslissing consument die in de hypotheek overnameproces. Het vereist informatieverschaffing van de voorwaarden en kosten voor de kredietnemer / verzoekster tijdens aankoop van onroerend goed en herfinancieren transacties op principal woningen. Het bepaalt dat geldschieters moeten schriftelijk ter kennis ten minste: lening financiële lasten, het jaarlijkse kostenpercentage, het gefinancierde bedrag, het totale bedrag van de betalingen over de looptijd van de lening en de totale verkoopprijs. Verordening Z geeft ook de aanvragers het recht op een drie-dagen wachttijd en de kans om een ​​transactie te annuleren voorafgaand aan het sluiten. Het vereist kredietverstrekkers om de maximale rente, en hoe hun variabele of aanpasbare rente hypotheken kan gedurende de looptijd van de lening te veranderen bekend te maken, en stelt reclame eisen voor kredietverstrekkers voort.

Nakoming

De overheidsinstanties die betrokken zijn bij het toezicht op de hypotheek-industrie en de naleving en uitvoering van de hypotheek voorschriften zijn met name: de Federal Reserve Board (Fed), het Bureau van de controleur van de Munt, de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), het Bureau van Thrift Supervision, de Federal Trade Commission, de National Credit Union Administration, het ministerie van Landbouw en het Department of Veterans Affairs. Het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling (HUD) houdt ook toezicht op kwesties van afbraakprijzen leningen praktijken, net als de Federal Housing Administration (FHA) voor zijn regering verzekerd programma's. Een lijst met contacten van de agentschappen is beschikbaar op de website van HUD.

Share This Post