Index / Huis / HVAC Job Safety

Share This Post

Huis

HVAC Job Safety

Werken met verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) apparatuur kan gevaarlijk zijn als gevolg van chemicaliën, elektrische operaties en verbranding. HVAC job veiligheid omvat een breed scala van taken, activiteiten en procedures. De belangrij

AdvertisementWerken met verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) apparatuur kan gevaarlijk zijn als gevolg van chemicaliën, elektrische operaties en verbranding. HVAC job veiligheid omvat een breed scala van taken, activiteiten en procedures. De belangrijkste gebieden voor het veiligheidsbewustzijn en veilig werken gewoonten zijn het gebruik van de juiste gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen, begrip en acht te slaan op informatie over veiligheid, opslag en overslag van vloeistoffen en chemicaliën, en de juiste procedures en voorzorgsmaatregelen rond elektrische. Zorgvuldige werk gewoonten, de juiste gereedschappen en beschermende uitrusting, en veiligheidsbewustzijn zijn essentieel tijdens HVAC werk.

Gereedschap

Met behulp van de juiste hulpmiddelen voor specifieke installatie, onderhoud en aanpassing van apparatuur zoals ovens, airconditioning, ventilatoren, thermostaten, chillers en diepvriezers is erg belangrijk. De juiste maat tang, kniptang, draad strippers, moersleutels en schroevendraaiers het verschil betekenen tussen een nauwkeurige installatie en inbedrijfstelling van de eenheden en onderdelen voor een optimale werking of onjuiste procedures met dure en gevaarlijke apparatuur. Safety-bewuste HVAC-technici gebruik maken van de juiste grootte en soort tools waarmee strakke verbindingen te maken, zonder het strippen van draden of het breken van schroeven en bouten, en beschikken over accurate koudemiddel en elektrische lezen meter tot het oplossen van problemen voor reparaties en onderhoud.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Weten wanneer en wat voor soort van persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken is net zo belangrijk als het gebruik van het juiste gereedschap. Schoenen en laarzen die enkels en feetfrom beschermen gedaald apparatuur, veiligheidsbril voor de bescherming van de ogen tijdens het snijden en lassen taken en van hoge druk damp of vloeistof, en handschoenen om de handen te beschermen tijdens het snijden van metaal of lassen zijn hetzelfde beschermende artikelen voor HVAC-technici. Blessures en ongevallen worden voorkomen of geminimaliseerd met beschermingsmiddelen.

Begrijp en aandacht besteden aan alle veiligheidsvoorschriften

Onjuiste behandeling van verwarming en air-apparatuur kan leiden tot explosies, elektrische schokken of brand, die allemaal kunnen letsel, dodelijk ongeval of materiële schade veroorzaken. Besteed aandacht aan alle veiligheidsvoorzieningen instructies van de fabrikant, etiketten en borden. Volg altijd de original equipment manufacturer instructies en de plaatselijke bouwverordeningen en verordeningen betreffende verwarming en luchteenheden. Begrijp de vier belangrijkste signaalwoorden die kunnen worden op etiketten, borden en handboeken: gevaar, waarschuwing, voorzichtigheid en noot. Gevaar brengt de meest ernstige risico's voor letsel of overlijden. Waarschuwing betekent dat het risico van letsel of de dood. Voorzichtig waarschuwt voor mogelijke lichte verwondingen of schade. Nota vraagt ​​aandacht voor het werk praktijken die zal resulteren in een optimale bedrijfsvoering.

Vloeistoffen en Chemicals

Vloeistoffen en chemicaliën die worden gebruikt in HVAC-operaties kan gevaarlijk zijn bij onjuist of morsen of ongevallen gebruikt. Detergenten en oplosmiddelen voor het reinigen van systemen en onderdelen zijn sterk, en moet met zorg worden behandeld om morsen en brandwonden te voorkomen. Pressurized toepassing van reinigingsmiddelen of koelmiddelen moet met de juiste procedures om de veiligheid van technici en anderen waarborgen en te voorkomen schade. Koudemiddel cilinders kunnen exploderen als zij niet behandeld en juiste wijze zijn opgeslagen, en technici en anderen moeten niet denk dat wanneer om hen heen.

Elektrisch

Veel soorten koel- en verwarmingsapparatuur hebben schakelaars en regelaars met elektrische stroom, zelfs wanneer andere delen van het apparaat lijken te zijn uitgeschakeld. Hoofdstroomonderbrekers moet worden uitgeschakeld voordat u onderhoud dergelijke apparatuur om letsel, noodlottigheid en schade aan dure apparatuur te voorkomen. Uiterste voorzichtigheid moet worden gebruikt bij het in de buurt van elektrische bedrading en elektrische verbindingen met high-power schok of elektrocutie te voorkomen.

Share This Post