Index / Persoonlijke financiën / Huur Control & grondeigenaren rechten in Los Angeles, Californië

Share This Post

Persoonlijke financiën

Huur Control & grondeigenaren rechten in Los Angeles, Californië

In Los Angeles, de Rent Stabilization verordening voorschrijft dat eigenaars van huur-gecontroleerde appartementen om te voldoen aan de verordeningen het reguleren van de hoeveelheid toegestane verhogingen huur en ontruiming regels. Los Angeles verhu

AdvertisementIn Los Angeles, de Rent Stabilization verordening voorschrijft dat eigenaars van huur-gecontroleerde appartementen om te voldoen aan de verordeningen het reguleren van de hoeveelheid toegestane verhogingen huur en ontruiming regels. Los Angeles verhuurders danken hun huurders recht op privacy, het recht op plezier en rechten om stil te onderhoudsdiensten. Huurders in huur-gecontroleerde appartementen danken hun verhuurders tijdige betaling van de huur en de naleving van de voorschriften van de verordening is.

LA Rent Controle Basics

Woning in Los Angeles is onderworpen aan huur wetten als het goed is gelegen in de stad, gebouwd vóór november 1978 en het onroerend goed ten minste twee verhuureenheden. Eigenaren van huur-gecontroleerde woningen moeten voldoen aan de Los Angeles Rent Stabilization ordonnantie.

Huurverhogingen Eigenaren '

Eigenaren huren huur-gecontroleerde appartementen kunnen alleen de huur te verhogen met een bepaald percentage per jaar, zoals bepaald door Rent Control Board van de stad. Voorafgaand aan het verhogen van de huur, moet de eigenaar alle huurders ten minste 30 dagen van tevoren van de komende verhoging geven.

Uitzettingen Owners '

Eigenaren kunnen hun huurders uit te zetten in huur-gecontroleerde appartementen alleen om specifieke redenen. Onder de Los Angeles Rent Stabilization verordening, kunnen de eigenaars huurders uit te zetten voor niet-betaling van de huur, het overtreden van de huurovereenkomst, met behulp van het appartement om illegale transacties uit te voeren, het creëren van hinder die schadelijk zijn voor andere huurders 'de veiligheid en het welzijn en de weigering van toegang tot een verhuurder om te laten zien het apparaat aan potentiële huurders of kopers. Bovendien kunnen de eigenaars huurders uit te zetten voor illegale onderhuur het appartement na de huurperiode eindigt of het weigeren om een ​​nieuwe overeenkomst te ondertekenen.

Het vragen huurders om te verhuizen of Move

Als de verhuurder in Los Angeles verzoekt de huurder om te bewegen, omdat de verhuurder wil de huur-gecontroleerde unit te verhuren aan een beheerder of de verhuurder van het kind, ouder of echtgenoot, kan de verhuurder een ontruiming te vragen indien de huurder niet beweegt. Los Angeles 'ordonnantie regelgeving kunnen ook verhuurders aan huurders voor verbouwen werk voor de duur van meer dan 45 dagen uit te zetten, het aanvragen van huurders te vertrekken omdat de verhuurder niet langer wenst aan het huis als een huur gebruikt of probeert te voldoen aan de orders van de stad regering om het te ontruimen appartement, moeten huurders te verplaatsen of te riskeren een ontruiming rechtszaak. Als de verhuurder is een poging om de huurders uit te zetten voor een van deze redenen geen verband houden met het gedrag van de huurder, dan onder huurbescherming regelgeving van de stad, kan verhuurders nodig hebben om geld te betalen voor hun verhuizing. De verhuizing kosten zijn $ 2.000 of $ 5.000 voor gekwalificeerde huurders leeftijd van 62 jaar of ouder of gehandicapte kinderen onder de 18 jaar per eenheid.

Het aanvragen van Verhoogde huur

De Rent Stabilization ordonnantie biedt eigenaren met een mogelijkheid om een ​​aanvraag voor een aanpassing of het verhogen van hun huurprijzen met de Commissie Rent Adjustment. Eigenaren kunnen een aanvraag voor tijdelijke verhuur aanpassingen als ze maken het kapitaal renovaties of primaire renovaties. The Capital Improvement Program kan de eigenaar om toestemming van de Commissie Rent Aanpassing aan huurprijzen tijdelijk te verhogen tot verbeteringen aan particuliere eenheden of gemeenschappelijke ruimtes bestrijken als de nieuwe verbeteringen zullen profiteren de bewoners voor meer dan vijf jaar te verkrijgen. Voorbeelden van het kapitaal van de verbeteringen behoren het installeren van nieuwe apparaten, het toevoegen van een speeltuin of het zwembad, het schilderen van het hele gebouw en het installeren van de lucht voorwaarden. De primaire Renovatie Cost Recovery regelgeving kunnen eigenaren te passen voor de tijdelijke aanpassingen van de huur die de woning verbetert of verlengt de levensduur van de eventuele vervanging van elektrische, structurele, mechanische of sanitaire systemen of het verwijderen van schadelijke stoffen uit het pand en het opnemen van programma's ter bestrijding.

overwegingen

Omdat wetten vaak kan veranderen, moet u deze informatie als een vervanging voor juridisch advies niet gebruiken. Advies inwinnen via een advocaat in licentie gegeven aan de praktijk recht in uw rechtsgebied.

Share This Post