Index / Cars / How To Turn Off The Check Engine Light

Share This Post

Cars

How To Turn Off The Check Engine Light

De auto-computer is ontworpen om een ​​abnormale signaal dat een defect aan een van de onderdelen het actief is te herkennen. In reactie op dit signaal, zal de computer een foutcode om de fout te wijzen en verlichten de check engine licht. Het lampje

Advertisement

De auto-computer is ontworpen om een ​​abnormale signaal dat een defect aan een van de onderdelen het actief is te herkennen. In reactie op dit signaal, zal de computer een foutcode om de fout te wijzen en verlichten de check engine licht. Het lampje geeft aan gewoon dat er een code aanwezig is. De enige manier om toegang te krijgen tot deze code te ontcijferen het is om een ​​code scanner. Scanners zijn vrij goedkoop geworden en kunnen worden gekocht op elk auto-onderdelen winkel. Ze zijn ontworpen om te communiceren met de computer via de aan boord van diagnostische of OBD, de haven. De code kan vervolgens worden weergegeven en ontcijferd. Om een ​​code het probleem moet eerst worden gerepareerd te wissen.

Wat je nodig hebt

code scanner

Steek de code scanner kabel in de OBD-poort die zich aan de linkerkant van de stuurkolom onder het dashboard op de meeste voertuigen. Sommige buitenlandse auto's hebben de poort aan de rechterkant van de kolom of achter de asbak. Het zal altijd dicht bij de stuurkolom zijn. Als je het niet kunt vinden, kijk in de handleiding.

Draai de contactsleutel naar de "On" positie zonder de motor te starten. Druk op de toets "Lees" op de code scanner. Het duurt een paar seconden duren om de computer te ondervragen. Het zal een letter gevolgd door vier nummers weer te geven. Noteer deze code. Eventuele extra codes worden weergegeven na een korte pauze.

Cross-reference deze nummers met de bijbehorende code vel. De code en de beschrijving gegeven. Het zal ook een beschrijving van de waarschijnlijke oorzaak in termen van wat voor soort storing het onderdeel wordt ervaren.

Herstel de fout voordat u de computer opnieuw in te stellen. Als de storing nog steeds aanwezig is zal het licht weer aan onmiddellijk te komen, hoe dan ook. Draai de contactsleutel in en druk op de "Erase". De code wordt uit het geheugen gewist en de check engine licht gaat uit.

Share This Post