Index / Cars / How To Turn Off the Check Engine Licht op Mazda's

Share This Post

Cars

How To Turn Off the Check Engine Licht op Mazda's

Wanneer de "check engine" lampje gaat branden in uw Mazda, duidt dit op een probleem met de sensoren, spoelen of kleppen op het voertuig. Je moet zorgen voor het probleem onmiddellijk. Je zult een onboard diagnose-scanner nodig hebt om foutcodes

AdvertisementWanneer de "check engine" lampje gaat branden in uw Mazda, duidt dit op een probleem met de sensoren, spoelen of kleppen op het voertuig. Je moet zorgen voor het probleem onmiddellijk. Je zult een onboard diagnose-scanner nodig hebt om foutcodes te halen uit de computer. Deze foutcodes zal u precies vertellen wat er mis is met uw Mazda. Zodra u het probleem heeft opgelost, moet u weten hoe de "check engine" licht uit te schakelen.

Wat je nodig hebt

Dopsleutel

10 mm-aansluiting

Veiligheidsspullen

Open de motorkap van uw Mazda en draai de moer van de kabelklem met een steeksleutel en een 10 millimeter socket. De kabelklem is aangesloten op de minpool. Op de Mazda Miata, is de batterij in de kofferbak. Voor deze auto's, opent de kofferbak, draai de plastic moer en trek het batterijklepje weer aan de passagierszijde van de romp. Vervolgens draait u de moer op de negatieve accukabel klem. Het is een strakke pasvorm met een dopsleutel, maar het kan worden gedaan.

Ongeacht welke Mazda u, de polen liggen op de bovenzijde van de batterij. De kabelklemmen zijn zeer voor de hand liggende en zien eruit als kleine ronde klemmen die rond de accu terminal. De borgmoer je nodig hebt om los te maken is aan de kant van de kabel klem. De minpool van de accu is de terminal die geen rode plastic cover heeft over.

Schuif de negatieve accukabel klem af van de negatieve pool van de accu en wacht vijf minuten.

Sluit de accukabel klem en draai de borgmoer u losgemaakt in stap 1 met behulp van een steeksleutel en een 10 millimeter socket. Als u werkt op een Miata, breng het deksel en zet de kunststof borgmoer.

Draai de contactsleutel naar de "on" positie en controleer of de "check engine" licht is nu uitgeschakeld.

Hints

Draag altijd een veiligheidsbril en handschoenen bij het werken aan uw Mazda. Zorg er ook voor dat u nooit per ongeluk de positieve pool aan te raken met de dopsleutel bij het verwijderen van de negatieve kabel klem. Dit zal leiden tot vonken en kan de accu beschadigd raken of een explosie veroorzaken.

Share This Post