Index / Cars / How To Turn Off the Check Engine Licht op een Dodge

Share This Post

Cars

How To Turn Off the Check Engine Licht op een Dodge

Uw Dodge "Check Engine" lampje gaat branden wanneer er een probleem met de motor, brandstof of uitlaatsystemen. De motor lampje geeft aan dat onmiddellijke aandacht vereist is. Om het probleem op te lossen, moet u eerst een diagnostische scan va

Advertisement

Uw Dodge "Check Engine" lampje gaat branden wanneer er een probleem met de motor, brandstof of uitlaatsystemen. De motor lampje geeft aan dat onmiddellijke aandacht vereist is. Om het probleem op te lossen, moet u eerst een diagnostische scan van het systeem te draaien. Een scan tool verkrijgbaar bij de meeste auto-onderdelen winkels zal effectief de codes die u nodig hebt om het probleem op te sporen, zodat u kunt bevestigen wat er mis is met uw Dodge halen. Dan moet je de check engine lampje uit te schakelen.

Wat je nodig hebt

OBD-scanner

Zoek de OBD toegang plug onder het dashboard. Het zal worden gevestigd aan de linkerkant van de hoofdzekering paneel en moet toegankelijk zijn zonder het deksel van de zekering paneel te verwijderen.

Steek de scantool in de toegangspoort. Vervolgens zet de scanner en draai de contactsleutel naar de "On" positie, maar start de motor niet draaien.

Wacht tot de OBD-scanner op "Ok" weer te geven, druk dan op "Clear" op de scanner om alle foutcodes te wissen. Dit zal ook uitschakelen van de "Check Engine" lampje op het dashboard.

Share This Post