Index / Onderwijs / How To Teach Song Writing

Share This Post

Onderwijs

How To Teach Song Writing

Songwriting, zoals elke vorm van schrijven, is een creatieve discipline die een combinatie van rauwe talent en een goed begrip van het proces omvat. Je kunt niet leren talent, maar je kunt iemand die het ruwe talent voor muziek en geven hen de tools

Advertisement

Songwriting, zoals elke vorm van schrijven, is een creatieve discipline die een combinatie van rauwe talent en een goed begrip van het proces omvat. Je kunt niet leren talent, maar je kunt iemand die het ruwe talent voor muziek en geven hen de tools die ze nodig hebben om nummers die mensen zullen genieten van schrijven. Leer hoe u effectief kunt leren songwriting aan uw leerlingen en geeft hen de kans om iets wat ze geschreven heb uitgevoerd op de radio door een ervaren performer horen.

Introduceer basic muzieknotatie. Muziek is een taal. Je kunt het niet zeggen als je het niet begrijpt. Veel van uw leerlingen misschien al een basiskennis van de muziektheorie, maar dit is een essentiële plek om te beginnen. Het aanleren van basisvaardigheden muziektheorie zal verlichten beginners en eenvoudig dienen als versterking voor degenen die al iets over het onderwerp te weten.

Leer fundamentele structuur van een nummer. Er is niet één structuur voor het schrijven van liedjes. De structuur verandert afhankelijk van het type van het lied iemand schrijft. Net als de drie-act structuur van verhalen vertellen, hoewel, veel liedjes, vooral in de pop en country genres, de neiging om patronen te volgen. Deze patronen, aangeduid met de letters A, B en C, tonen couplet, refrein en de brug arrangementen. Je moet leren beginnende studenten te luisteren naar liedjes op de radio en de structuren af ​​te breken om de innerlijke werking van populaire liedjes te analyseren.

Introduceer studenten tot het schrijven van teksten. Laat ze voorbeelden van teksten die werken en te bespreken waarom de teksten werken. Laat je leerlingen schrijven teksten en eenvoudige melodieën om de teksten toe te passen zonder enige andere vorm van muzikale stichting. De melodie is de sleutel tot een catchy nummer.

Leg je studenten hoe ze een muzikale haak te maken, beide met een herkenbare muzikale figuur of een herhaalde zanglijn. Denk aan de baslijn voor "Another One Bites the Dust" van Queen. Dit bass riff is universeel erkend en uiterst eenvoudig. Moedig de cursisten aan denken in termen van eenvoudige effectiviteit.

Leg stemming en hoe specifieke koordevormige regelingen gebruiken om gevoelens van verlies, verdriet, geluk en woede met behulp van akkoordenschema's binnen de sleutels over te brengen. Dit is waar je lessen op basis muziektheorie zijn vruchten zal afwerpen.

Geef de leerlingen echte schrijfoefeningen. Kom met onderwerpen en vragen studenten om hun interpretatie van het idee samen te stellen op gitaar of piano. Probeer brainstormen en het hebben van uw leerlingen komen met titels. Group oefeningen zijn ook leuk. Ga rond de kamer en vragen elk van uw leerlingen naar een lyrische lijn die welke door de student vóór volgt samen te stellen. Songwriting is subjectief, maar een sterke basis in de basisvaardigheden zal helpen uw leerlingen beter te schrijven.

Share This Post